top of page
  • Marieke

Één kastje twee keer!

Veranderdrang

Weet je, zo vaak hoor ik dat mensen dingen in hun huis willen veranderen. Omdat er iets niet helemaal werkt, of omdat ze een beetje klaar zijn met een bepaalde stijl, of gewoon omdat het kan. Want laten we eerlijk zijn, een verandering is net zo goed als een vakantie, toch? En vooral tijdens de coronapandemie. Nu we allemaal veel tijd thuis doorbrengen, kunnen de muren soms echt op je afkomen, toch?


Ik visualiseer en schuif!

Dus ik schuif. Veel. Ik krijg er elke keer weer een nieuwe ruimte door en ik word er blij van. Velen vragen me hoe ik het doe (ik doe het gewoon) en of mijn man er niet gek van wordt (jawel). Als je niet weet waar je moet beginnen, begin dan met visualiseren! Ik maak vaak foto's en plak ze dan over elkaar heen met de lay-out app. Zo makkelijk. En nog een bijkomend voordeel van lekker schuiven met spullen die je al hebt; het kost niets! Je roeit met de riemen die je hebt en verandert kosteloos de ruimte om je heen. Top als je het mij vraagt.


Een kastje, twee manieren

Ik zal je een voorbeeld geven. Ik heb onlangs deze prachtige kast van Casa Shops gekregen. Dit kastje was bedoeld voor de gang. Ik had net de meest goddelijke vintage spiegel gekocht die nogal een grote uitdaging bleek te zijn om op te hangen (zoooo zwaar!). Ik dacht dus dan zet ik het gewoon even bovenop een leuk kastje, en dan met de extra bergruimte eronder is het een win-win! Dus dat deed ik. En het zag er niet uit. Ik was van het padje. En ik had het nog wel zo goed gevisualiseerd! Maar ik vind beide items super! Dus ik ging spelen met de styling, met de bedoeling om zowel voor het kastje als de spiegel de perfecte plek in mijn huis te vinden. Ik heb de kast in mijn gang eerst gestyled met een Mineheart kiekeboe-canvas erboven en gecombineerd met een plant en wat andere coole accessoires (kijk maar eens bij Luccello bijvoorbeeld, echt leuke dingen). Ziet er fantastisch uit, ook al zeg ik het zelf.


Manlief vond het drie keer niks

Net toen ik mezelf op de rug klopte zo van 'Goed gedaan, Mariek', kwam manlief naar beneden en zei: 'Kastje is leuk, maar niet daar. Ik mis de spiegel, en ik heb toch het liefst niks op de vloer in de gang.' Over het algemeen rolt hij gewoon met zijn ogen als ik dingen verander, maar hij was onvermurwbaar. Het kastje moest ergens anders heen. Hij wilde de spiegel. Dus schoorvoetend ging ik verder met schuiven. Mijn dochter was niet van plan haar felgekleurde plastic emmers uit de bekende IKEA kinderkast te veranderen, de andere kamers hadden geen ruimte, dus daar zat ik dan in mijn kantoortje, na te denken over wat mijn volgende zet zou zijn. Ik keek rond en dacht 'hé, wat dacht je van hier in mijn kantoor!'.


Hoe mega handig zijn die lades voor al mijn kleine kantoor troepjes! En de TECK-kast past goed bij het hout van mijn bureau en de eiken planken. Briljant idee van mij (vond ik dan hè). Dus schakelde ik mijn (ondertussen grumpy) man in om me te helpen het ding de trap op te sjouwen, richtte mijn kantoor opnieuw in met de prachtige kast, en ik ben blij! Staat super, en ook nog eens mega praktisch! En het kastje staat niet meer in de gang. Iedereen blij.


Dus zo zie je maar, één kast, twee manieren. Nu denk ik dat ik misschien nog een andere luie stoel in de hoek van mijn kantoortje mooi vind... (en daar gaan we weer ...).
PS Hou jij ook zo van een goede shuffle?

PSPS Ja, de vintage spiegel hebben we uiteindelijk in de gang gehangen! Een joekel van een schroef deed het 'em! Ja ja! Gewonnen op alle fronten!


Liefs, Marieke0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page