top of page
 • Marieke

Leer van mijn fouten: 4 manieren om te voorkomen dat je Instagram-account gehackt wordt

Precies twee jaar geleden schreef ik mijn blogpost om te vertellen hoe mijn Instagram-account was gehackt en mijn account volledig kwijt was en ook hoe ik het weer terugkreeg. Sindsdien is mijn aantal volgers op Instagram verviervoudigd, heb ik veel om dankbaar voor te zijn en dan vooral voor het feit dat ik op miraculeuze wijze mijn Instagram-account met 27k volgers kon herstellen. Ik had geluk. Veel mensen krijgen hun account nooit meer terug na een hack en moeten weer opnieuw beginnen.


Ik krijg nog steeds veel telefoontjes en berichtjes van mensen die wanhopig hun gehackte account terug willen krijgen en me om hulp vragen. Laat ik het meteen eerlijk zeggen, ik kan je niet helpen. Ik ben geen expert, ik werk niet voor Instagram en heb geen contacten meer binnen de Meta-groep. Het enige wat ik kan doen is delen wat er met mij is gebeurd, zodat je ervan kunt leren, en je tips geven om te voorkomen dat je zelf gehackt wordt op Instagram.


Instagram user not found

Hoe ik werd gehackt op Instagram

Het was een doodgewone vrijdag. Nou ja, normaal voor corona-tijden natuurlijk. Het is mijn vrije dag van mijn werk in medisch projectmanagement. Ik had net een foto van mijn keuken op Instagram geplaatst, waarin ik mijn mislukte poging om de curry van mijn moeder na te bootsen beschreef, wat leidde tot hilarische online gesprekken. Ik mocht ook weer naar de sportschool, dus ik sprong in de auto en ging op pad. Bij aankomst, een beetje te vroeg, las ik even snel mijn e-mailtjes voordat ik naar binnen ging.


In mijn inbox stond een samenwerkingsverzoek, waar ik er normaal gesproken zoveel van krijg. Het schetste een barter deal met voorgestelde content en een link naar het desbetreffende Instagram-account.


De e-mail vond ik op zich niet zo interessant, maar ik was benieuwd om te zien om welk account het ging, dus klikte op de link, logde in op Instagram en nam een kijkje.


The email that got me hacked on Instagram
Door deze e-mail werd ik gehackt op Instagram

Zag er eigenlijk best cool uit, al was het totaal niet mijn niche (fashion en lifestyle, in plaats van interieur). Ik zou ze later wel even terug mailen om ze af te wijzen. Ik herinner me nog dat ik dacht: a) waarom willen ze dat juist ik hun producten promoot omdat het niet echt mijn ding is (maar dat gebeurt wel vaker als doelgroepen elkaar overlappen) en b) waarom gebruiken ze (als een groot Amerikaans account / bedrijf) niet iemand met wat beter Engels?


Weet je, ik werk dagelijks met mensen van over de hele wereld. Niet iedereen spreekt perfect Engels. Ik oordeel niet over hoe vloeiend iemand een tweede taal spreekt. Dat is een teken dat iemand juist geletterd is, vaak nog meer talen kent dan ik en zijn of haar best doet om met mij te communiceren. En zoals ik al eerder zei, ik krijg zo vaak van dit soort e-mails. Ik wist niet dat het een phishing-mail was. En natuurlijk had dit specifieke bedrijf er niets mee te maken.Mijn Instagram-account was meteen gehackt

Ik had lekker gesport, liep terug naar mijn auto en keek op mijn telefoon. Er waren een aantal nieuwe e-mails, maar een paar vielen op. Een viertal van Instagram volgden snel achter elkaar: een nieuwe inlog-poging, ik had mijn gebruikersnaam veranderd, ik had mijn e-mail veranderd en blijkbaar ook mijn telefoonnummer verwijderd. En of ik Instagram alsjeblieft kon laten weten of ik het was die al die veranderingen had doorgevoerd.


En toen een 5e e-mail:


Good day! We apologize for the inconvenience. Your account has been temporarily blocked!

It's perfectly safe and we haven't touched it. We are waiting for your reply 2 hours!

If you do not respond, we will start to clear your account (delete photos) and sell your account! We are waiting for your reply !


Ik had spontaan een hart verzakking. Dit was toch niet echt? Ik probeerde Instagram te openen, maar dat lukte niet. Log in geweigerd. Geen gebruiker gevonden. Ik was aan het Whatsappen met een insta-vriendin op dat moment en vroeg haar om snel even te kijken of ze me kon vinden. Ze bevestigde mijn grootste angst; mijn account was echt weg. Dat kan toch niet? Jaren van hard werken, relaties, samenwerkingen, mijn interieurbedrijfje en creatieve projecten zijn echt zomaar weg?


Ik vloog naar huis, zei tegen mijn man dat hij alles moest laten vallen om me NU te helpen, en sprong achter de computer om contact op te nemen met Instagram. Het werd snel duidelijk dat ik die wijzigingen niet ongedaan kon maken. Was ik het, die al die veranderingen in mijn account had gemaakt? Natuurlijk niet! Maar toen ik op de link drukte om Instagram dat te laten weten, kreeg ik een foutmelding. Ik heb gegoogled hoe je een hack kunt melden, hoe je contact kunt opnemen met de klantenservice, hoe je dit allemaal ongedaan kunt maken, maar kwam gewoon helemaal nergens. Alle methoden op de site vereisten een soort van identificatie en de hackers hadden alles veranderd. Er was helemaal niks meer van mij terug te vinden.


Ik zat aan de telefoon met een andere insta-vriendinnetje om de juiste stappen uit te werken en was mezelf ondertussen aan het vervloeken omdat ik de beveiligingsmaatregelen met tweestapsverificatie niet had ingeschakeld. Waarom oh waarom had ik dat niet gedaan? Ik heb geen idee! Wist niet eens dat dat niet zo was. Ik heb mijn persoonlijke account vele jaren geleden aangemaakt, heb het toen nooit gebruikt en heb het een paar jaar geleden omgezet in een zakelijk account. Instagram heeft me nooit gevraagd mijn beveiligingsinstellingen te herzien (of het verplicht te maken wat ik persoonlijk denk dat ze zouden moeten doen). Het was niet eens bij me opgekomen om het te controleren. Zo dom, weet ik nu.


Vertrouw geen derde partijen om je te helpen met een Instagram-hack: dat zijn ook oplichters

Nu ben ik aan het janken. Moet eigenlijk bijna kotsen, zo ziek ben ik ervan. Hubby vond online een telefoonnummer van de klantenservice van Instagram dat hulp bood in dit soort situaties. Ik belde, en ja! Ze kunnen me helpen! Ze kunnen me helpen weer in te loggen en mijn account terug te krijgen. Ik was verrast, omdat algemeen bekend is dat Instagram onmogelijk te bereiken is, laat staan ​​dat je met een echte mens kan praten. Kan het zo simpel zijn als een telefoontje? Toen ze om toegang tot mijn scherm vroegen, werd ik achterdochtig en deed ik een snelle google. Ik zou me toch niet twee keer laten oplichten? Natuurlijk waren het ook criminelen, dus ik kwakte de telefoon er weer op (niet echt natuurlijk, was wel mijn sjieke iPhone).


Verslagen. Boos. Zo overstuur. En dat gevoel van persoonlijk onrecht. Hoe halen die hackers het in hun hoofd me een goede dag te wensen en me hun 'excuses voor het ongemak' aan te bieden. Ongemak? Dit is mijn bedrijf dat je zojuist binnen enkele minuten hebt vernietigd! Het had net zo goed een tot de grond aan toe afgebrande winkel kunnen zijn.


In contact met de hackers

Ik stond met mijn rug tegen de muur. En besloot contact op te nemen met de hackers. Ze waren heel beleefd, en verzekerden me dat ze geen echte interesse in mijn account hadden. Het enige wat ze wilden was geld. Als ik zou betalen, zou ik mijn account terugkrijgen. In eerste instantie kregen ze natuurlijk gewoon een dikke middelvinger. Maar ik was wanhopig. Ze wilden 285 US dollar. 285 dollar voor mijn hele bedrijf, ik wist niet of ik opgelucht of beledigd moest zijn. Natuurlijk wist ik heel goed dat ik dat geld waarschijnlijk nooit meer zou zien, maar ik dacht dat als het zelfs maar 1% kans was dat ze zouden doen wat ze zeiden, het het waard was.


We hadden een klein spaarpotje bitcoin waarvan ik het bestaan ​​ervan eigenlijk was vergeten (opgezet tijdens de opkomst van bitcoin en toen aan het lot overgelaten toen de koers kukelde). En ik heb ze betaald. En toen was het afwachten. Ze stuurden me een e-mail met de mededeling dat ze mijn account aan het herstellen waren en ze ongeveer vijftien minuten nodig hadden. Dat werden er dertig. Een uur. En ze bleven maar reageren op mijn e-mails. Heel beleefd. Ze vertelde me telkens wat ze aan het doen waren. Dus ik bleef hoopvol. Tot ik me realiseerde dat ze me echt maar wat voorhielden en ik gaf het op.


Ik voelde me volledig verslagen

Ik zat helemaal verdoofd op de bank. Diezelfde blauwe bank die zo vaak op Instagram te zien is. Ik gaf mezelf de schuld dat ik zo dom was geweest om op een linkje op mijn mobiel te klikken, dom om weer opnieuw in te loggen, dom omdat ik mijn tweestapsverificatie niet had ingeschakeld en nog dommer om te betalen. Denkend aan de leuke gesprekken met mijn contacten op Instagram die zich nu natuurlijk afvroegen waar ik ineens gebleven was. Denkend aan mijn samenwerkingen en hoe ik mijn commerciële partners in godsnaam moest uitleggen dat mijn platform weg is. Ik dacht aan wat ik nu moest gaan doen, maar mijn hoofd was zo vol. Ik kon niet helder nadenken.


Insta-vriendinnen begonnen me te bellen en berichten te sturen, met steunbetuigingen, suggesties en boden contacten aan van mensen die hetzelfde hadden meegemaakt. Geweldige mensen, en ik ben eeuwig dankbaar voor hun onmiddellijke offline onvoorwaardelijke steun. Echte mensen, die ik in een virtuele wereld heb ontmoet.


Hoe ik mijn gehackte Instagram-account terug kreeg

Toen stuurde manlief me een bericht en zei: 'Snel, ik heb al je insta-details nodig - misschien is er toch wel een manier!' Hij herinnerde zich een oude vriendin van de basisschool die het heeft gemaakt binnen Facebook (eigenaar van Instagram). Hij nam contact met haar op in Californië. Ze reageerde heel snel en vertelde dat ze mijn geval kon indienen bij een intern systeem dat was gereserveerd voor vrienden en familie van personeel. Blijkbaar kom je dan boven op de stapel te liggen, of überhaupt OP de stapel. Ze ging echter op vakantie en had binnenkort geen wifi meer, dus we moesten het snel in het systeem krijgen. Ze had geen idee wat er gedaan kon worden, hoe lang het zou duren of wat er nog van mijn account over zou zijn. Alleen dat iedereen druk was en dat alles onwijs uitliep vanwege corona.


Instagram-accounts worden continu gehackt

En toen begon het wachten. Mensen worden de hele tijd gehackt, daar kwam ik wel achter. Ik had inmiddels vrijwel elk artikel op internet gelezen over Instagram-hacks en wat te doen, elk mogelijk scenario van wat er zou kunnen gebeuren (variërend van volledig herstel tot alles wat verloren kan gaan) en het feit dat Instagram niet echt veel hulp biedt (eigenlijk niks dus).


Ik vond uiteindelijk een link via de inlogpagina, waar je na een paar klikken terechtkomt, en zegt 'meer hulp nodig?'. Daar kon ik een vakje aanvinken dat ik was gehackt en een formulier indienen met mijn oorspronkelijke e-mailadres waarmee ik me had aangemeld, samen met een e-mailadres voor nu. Het bleek dat het niet uitmaakte welk e-mailadres ik invoerde (zelfs volledig verzonnen onzin-adressen); het automatische mailtje kwam altijd terug met hetzelfde antwoord:Hoe erg. Zou alles echt weg kunnen zijn? Je zou denken dat Instagram toch vast wel een soort van back up systeem heeft? En de e-mail zelf was ook raar. Geen onderwerp. Geen logo. Tweemaal hi. Zelfs onze vriendin die voor deze magnaat werkt, dacht dat het spam was. Maar dat was het niet.


Ik hoorde dagenlang niks en stond echt op instorten. Ik zag er niet uit. Ik heb zelfs midden in de nacht manlief wakker gemaakt zodat hij zijn telefoon kon checken om te kijken of er berichten waren (werd me niet in dank afgenomen). Ik had zelfs al overwogen om zijn vinger eraf te hakken voor de vingerafdruk-ID om zijn telefoon te kunnen gebruiken terwijl hij sliep. Want slapen deed ik niet. Ik was net een wandelende zombie. En we konden natuurlijk onze contactpersoon ook niet blijven lastigvallen. Ze was op vakantie en deed haar best. Manlief heeft haar in jaren niet gezien of gesproken en ikzelf ken deze vrouw niet eens (maar echt, wat hou ik nu van haar!).


Ik begon veel berichten via andere kanalen te krijgen. Zo lief! Mensen vonden me via mijn website of Facebook, of kregen via wederzijdse vriendinnen mijn contactgegevens. Het maakte me nog vastberadener om terug te komen, ik werd echt gemist! Ja, het is een virtuele wereld, maar het zijn de echte mensen achter de accounts die zo lief zijn en het zo'n geweldige community maken. Het kon me niks schelen of ik alle foto's, onzin-botvolgers, of al mijn kansen voor commerciële projecten kwijtraakte, zolang ik maar terug kon gaan naar mijn volgers die het echt leuk vinden wat ik elke dag te zeggen en te laten zien heb.

What doesn't kill you makes you stronger

Een paar dagen later besloot ik dat ik me niet zou laten kisten. What doesn't kill you makes you stronger. Ik kom terug. Ik wist nog niet precies hoe of wat of wanneer, maar ik zou terugkomen. Hoe dan ook. Sommigen zeiden dat de gedwongen pauze me goed zou doen, maar zo voelde dat helemaal niet. Ik miste de Instagram-wereld vreselijk. Maar ik had voor mezelf besloten dat ik geen nieuw account zou beginnen, totdat manlief's vriendinnetje me zou vertellen dat alles verloren gegaan was.

Instagram hand banner

Het proces via officiële Meta-kanalen kostte tijd

Twee weken later liet hubby's vriendin ons weten dat ze een notificatie had gekregen dat ze 'de zaak hadden opgepakt'. Oh Em Gee. Vlinders. Maar wat betekent dat dan? Die nacht kreeg ik een standaard e-mail van Instagram met de mededeling: 'Je hebt je e-mailadres gewijzigd.' Het was dus blijkbaar terug veranderd naar mijn eigen e-mailadres. Gebruikersnaam nog steeds iets onzinnigs, maar het e-mailadres was toch echt van mij. Ze vroegen me om mijn e-mail te bevestigen, maar dat lukte natuurlijk niet. Ik had geen wachtwoord! Bovendien stond er nog steeds dat die idiote gebruikersnaam waarin de hackers me hadden veranderd niet bestond! Ik kreeg verder geen instructies of zo. Om gek van te worden. Het leek op vooruitgang, maar wat moest ik nu?


Toen herinnerde ik me die achterdeur om een ​​hack te melden. Ik hoopte dat, omdat er nu een e-mailadres in het systeem stond dat van mij was, ik misschien een andere geautomatiseerde e-mail zou ontvangen in plaats van de 'sorry, er is niets dat we kunnen doen'. Ik heb mijn gegevens ingediend en ja! Ik ontving een geautomatiseerde e-mail waarin ik werd gevraagd om wat meer details, zoals eerdere gebruikersnamen, timing van hack, hoe het was gebeurd enz.


Ik heb snel terug gemaild met alle details ook al ging ik er vanuit dat er niets van zou komen (zoals ik in zoveel andere blogs had gelezen). In het beste geval, zo dacht ik, zou ik misschien worden gevraagd om een ​​van die persoonlijke foto's in te sturen waar je een papiertje met een code erop omhoog moet houden (had ik ergens gelezen). Ik kon het onze FB-contactpersoon niet vragen, want het was midden in de nacht aan de andere kant van de wereld.


Maar heel snel daarna ontving ik een e-mail van Facebook, een echte, en deze keer in het Nederlands met de tekst: 'Bedankt voor het verifiëren van je identiteit. Je bent bijna klaar met het herstellen van je account.' En met instructies om weer in te loggen en mijn account gegevens aan te passen. Was dit echt? Ik zat in de auto en durfde het niet op mijn mobiel te proberen. Ik wachtte tot ik weer thuis was en sprong achter de laptop. Ik kon ineens inloggen en jawel hoor, daar was ie! Mijn account, volledig in tact, met al mijn foto's en 27 duizend volgers. Alsof er niets gebeurd was. Afgezien van de verdwenen statistieken en concepten, was alles er gewoon. Ik kon de gebruikersnaam weer in mijn oude omzetten, veranderde een paar details zoals mijn wachtwoord en zette natuurlijk meteen de tweestapsverificatie aan.


En zo had ik ineens mijn gehackte Instagram-account terug!

Ik ging uit mijn dak! Nooit gedacht dat al mijn werk volledig hersteld zou kunnen worden! Ik nam een ​​screenshot van mijn profielpagina om naar mijn vriendinnetjes te appen, en dacht na over mijn eerste stappen. Ik dacht even de tijd te nemen om goed na te denken en alles te verwerken. Maar het was al viraal gegaan. Mijn lieve online community pakte het nieuws op, deelde het met al hun volgers en vierde het samen met mij. Het was alsof ik weer thuis was. De reacties op mijn eerste post terug waren hartverwarmend. Ik koester ze zo erg. Ik heb ook de beste nachtrust gehad in weken (na het drinken van een fles wijn natuurlijk).


De 5 dingen die ik heb geleerd door mijn Instagram-hack

Ik heb wel een hoop van deze ellende geleerd:

 1. Zorg dat je veiligheidscontroles op orde zijn. Stel tweestapsverificatie in. Wijzig wachtwoorden. Gebruik geen onnodige aanmeldingen of links naar apps van derden die je niet eens gebruikt. Klik niet op onbetrouwbare links!

 2. Betaal hackers nooit. Het zijn hufters.

 3. Klantenservice op Instagram is volledig nutteloos. Ze kunnen het zich blijkbaar veroorloven om hier en daar een grote account te verliezen. Het kan ze niet echt wat schelen. Ik vraag me af wat ze hadden gedaan als Kylie Jenner haar account was kwijtgeraakt.

 4. Het is niet wat je weet, maar wie je kent. Een intern contact hebben is absoluut goud waard. En in het geval van een complete hack lijkt het de enige manier om je account terug te krijgen (als de 'gewone' wegen nergens toe leiden).

 5. Mijn instafriends zijn echte vriendinnen. En verdomd goede vriendinnen ook. Mensen gemaakt van vlees en bloed. De steun die ik kreeg van mede-Instagrammers (sommigen heb ik persoonlijk ontmoet, sommigen niet) was overweldigend. Mijn commerciële partners waren bereid campagnes op te zetten om me weer op de been te helpen. Mensen gaven me inloggegevens van het account van hun kat om weer op Instagram te komen (wat ik trouwens niet deed, maar het is de gedachte die telt). Het is een super leuke community waar ik trots op ben om deel van uit te maken.

It's not what you know but who you know.
Instagram log in screen - legs

4 manieren om te voorkomen dat je Instagram-account gehackt wordt

Dit overkomt niet alleen mij natuurlijk. Er is de laatste tijd een golf van mensen die worden gehackt op Instagram. Het is mij op de een of andere manier gelukt om mijn account terug te krijgen, maar voorkomen is duidelijk beter dan genezen. Dus wat doe je?


1. Wat je ook doet, KLIK NOOIT op foute linkjes

Dit is hoe de meeste mensen worden gehackt op Instagram. Deze links komen overal vandaan en vragen je altijd om in te loggen op Instagram. Dit zou een meteen een rode vlag voor je moeten zijn, aangezien de meesten van ons al op Instagram ingelogd zijn (ik had beter moeten weten).


Deze links kunnen je op verschillende manieren toegestuurd worden:

 • Je ontvangt bijvoorbeeld een e-mail van een nep Facebook- of Instagram-e-mailadres. Het e-mailadres dat wordt weergegeven als de "afzender", kan nep zijn. Controleer ALTIJD het e-mailadres waar het vandaan komt door het echte e-mailadres te onthullen (klik op het e-mailadres of de naam van de afzender om het echte adres te zien). Check mijn blog 'Hoe weet je dat een e-mail van Instagram of Facebook nep is?' om te controleren of een e-mail van Instagram echt is of niet.

 • Nep samenwerking verzoek (dit is wat er met mij is gebeurd). Je ontvangt een e-mail of DM van een nepmerk (dat legitiem lijkt). En ze nodigen je uit om samen te werken. Ze sturen je een link naar hun Instagram-account, website of vragen je een profiel in hun "systeem" aan te maken. Als je wordt gevraagd om in te loggen met je Instagram-account stop dan onmiddellijk. Onthoud: log nooit in.

 • Direct Message (DM) van een vriend(in) die is gehackt.

 • Nep Direct Message (DM) van een Instagram- of Facebook-account die zich voordoet als een echte Instagram- of Facebook-medewerker of -team. Ik krijg continu van dit soort berichten: "We kunnen je helpen je account te verifiëren!" of "Je hebt de regels en het beleid van Instagram geschonden. Je account wordt binnen 24 uur verwijderd als je niet reageert. Klik nu op deze link als je denkt dat dit een vergissing is”. Klik NOOIT op hun link. Instagram stuurt je NOOIT een DM. Instagram stuurt je ALTIJD een e-mail.

 • Door op een nep link te klikken. Je ontvangt een e-mail van een bedrijf of persoon, met een link waarop je kan klikken. De link lijkt misschien echt. Maar links kunnen heel gemakkelijk worden vervalst. Zo controleer je of het een echte link is: Klik met de rechtermuisknop op de link > Kopieer de link > Plak deze in je Notes-app > Je zult zien wat de link werkelijk is. Soms lijkt de tekst van de link in de e-mail op een echte link, zoals "https://instagram.com". Of het kan een ander woord zijn, zoals 'Klik hier om mijn account te zien'. Maar in de "backend" is de link eigenlijk iets heel anders. Dit doet je denken dat het een echte Instagram-link is.

 • Games spelen (en de game vraagt ​​je om in te loggen op je Instagram-account om het te kunnen spelen).


Voorbeeld van een Instagram hackers e-mail
Voorbeeld van een Instagram hackers e-mail

2. Update je Instagram email-adres en telefoonnummer

Ga naar je Instagram-instellingen en zorg ervoor dat je e-mailadres en telefoonnummer up-to-date zijn. Via je e-mailadres en telefoonnummer kan Instagram contact met je opnemen en je informatie sturen om je account terug te krijgen. Zorg er dus voor dat ze up-to-date zijn.


3. Zet tweestapsverificatie aan

Nou dit is echt het allerbelangrijkste en kan ik niet vaak genoeg zeggen. Dit had bij mij alle ellende voorkomen. Tweestapsverificatie is een beveiligingsfunctie die helpt bij het beschermen van je Instagram-account en je wachtwoord. Als je tweestapsverificatie instelt, ontvang je een melding of wordt er aan je gevraagd een speciale aanmeldcode in te voeren wanneer iemand zich probeert aan je melden bij je account vanaf een onbekend mobiel apparaat.


Tweestapsverificatie inschakelen vanuit de Instagram-app:

 • Tik op profiel of op je profielfoto rechtsonder om naar je profiel te gaan.

 • Tik rechtsboven op more options en vervolgens op Instellingen.

 • Tik op Beveiliging en daarna op Tweestapsverificatie.

 • Tik onderaan op Aan de slag.

 • Kies de beveiligingsmethode die je wilt toevoegen en volg de instructies op het scherm.

Wanneer je tweestapsverificatie instelt op Instagram, wordt je gevraagd een van 2 beveiligingsmethoden te kiezen:

 • Aanmeldcodes van een externe verificatieapp (zoals Duo Mobile of Google Authenticator). Opmerking: Tweestapsverificatie via een verificatieapp kan alleen worden ingeschakeld via de Instagram-app voor Android en iPhone.

 • Codes per sms-bericht op je mobiele telefoon.

Je moet ten minste een van deze opties hebben ingesteld om tweestapsverificatie te gebruiken.


4. Pas op voor apps van derden die NIET zijn goedgekeurd door Instagram

Niet alle apps van derden zijn slecht. Sommige zijn zelfs heel handig. Wees gewoon selectief in wat je gebruikt en als je de authenticiteit van een app niet kunt verifiëren, en niet weet of ze zijn goedgekeurd door Instagram of niet, vraag jezelf dan af of je deze app echt moet gebruiken of niet. Als het antwoord nee is, neem dan het risico niet.


Een gewaarschuwd mens telt voor twee: voorkom dat je wordt gehackt op Instagram

Twee jaar geleden schreef ik mijn blog over hoe mijn Instagram-account werd gehackt, en hoe ik het weer gezond en wel terugkreeg, vanuit een schattige AirBnb in Cabañal in Valencia, terwijl we op huizenjacht waren voor ons eigen plekje op het platteland van Valencia. Ik had het al bijna opgegeven om ooit mijn Instagram-account terug te krijgen, en zag de toekomst van mijn nieuw opgerichte interieurbedrijfje somber in.


Nu, 2 jaar later, schrijf ik deze blog vanuit mijn finca in Vilamarxant, Valencia, het pand dat we vonden op de dag dat ik mijn Instagram-account terugkreeg. Sinds die dag is mijn Instagram-account verviervoudigd in omvang, kreeg ik een baan aangeboden als docent bij Het Interieur Design Instituut, stopte ik met mijn carrière in de medische industrie en groeide op Instagram als interieur influencer met commerciële samenwerkingen die zich uitstrekten van mijn huis in Nederland naar ons paradijs in Spanje.


Ik besef dat ik veel geluk heb gehad en ben erg dankbaar voor de tweede kans die ik heb gekregen. Uiteindelijk was ik maar 2 weken 'off air', maar het voelde als 2 jaar, gepaard met veel stress en tranen. En aangezien ik nu dichtbij die magische grens van 100.000 volgers op mijn Instagram-account zit, vind ik het alleen maar passend om iets terug te doen aan de gemeenschap die me zoveel heeft gegeven, door jullie tips te geven om te voorkomen dat jullie hetzelfde overkomt. Hopelijk helpt mijn verhaal een paar hacks te voorkomen.0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page