top of page
  • Marieke

Beestjes in mijn nachtkastje! Een DIY project.Vintage love

Ik hield echt van mijn vintage DIY-nachtkastjes. Ik maakte ze eeuwen geleden zelf en ze waren voor mij de perfecte mix van vintage charme met een vleugje industriële moderne stijl. Ze fungeerden vroeger als kantoorkastje en waren de vaste plek voor die vierkantje adreskaartjes, weet je nog? Wat ik niet wist dat ze ook een enorme insectenmagneet waren.


Getik

Ik begon van die hele zachte tikkende geluidjes te horen. Alleen midden in de nacht, in het pikkedonker. Manlief dacht dat ik gek was, hij hoorde helemaal niets. Ik dacht eerst dat het statische elektriciteit was, want naast mijn bed zit een stopcontact met daarin mijn telefoonoplader. Die verwijderd, nee dat was het toch ook niet. Zo idioot. Wat was dat getik dan? Hubby begon het ook te horen (ik was tenminste niet gek). Dus ik wendde me tot de altijd betrouwbare Google. As Google het niet weet, weet niemand het, toch? Het moesten wel beestjes zijn. Maar welke dan? We zagen kleine bergjes zaagsel in de binnenkant van de kast. Houtwormen? Boktorren? ik weet het nog steeds niet! Ze moeten zichzelf nog steeds identificeren! Maar hoe dan ook, ze waren duidelijk niet welkom!


Bug busters

Eerst hebben we de binnenkant van de kasten geverfd met stinkende houtbeits en de gaten gevuld. Maakte geen verschil. De kleine f-ers waren terug. Daarna hebben we een gaskamer gemaakt en geprobeerd ze met benzine te vergassen. Zelfs overgoten met benzine, een week lang pal in de volle zon in 35 graden, en alsnog waren ze niet kapot te krijgen. Ze leken zelfs hernieuwde energie te hebben door al die brandstof en gingen doodleuk nog harder tikken! Dus dat was het, op de brandstapel met dat nachtkastje. Ik was er klaar mee. 


DIY projectje

Ik ging op jacht en vond deze foeilelijke (maar vol met potentieel) nachtkastjes in de kringloopwinkel. Kostte me 5 euro per stuk. Koopje! De plastic grepen moesten weg. Niemand zou daar ooit nog naar moeten kijken. In plaats daarvan nam ik de leren greepjes van de oude nachtkastjes om opnieuw te gebruiken, evenals de poten. Ik heb als eerste de haarspeldpoten aan de onderkant van de lelijke witte nachtkastjes vastgemaakt om de kastjes een beetje te verhogen.

Daarna heb ik het geheel zwart gespoten en de leren greepjes aan de lades vastgemaakt.

Zo makkelijk maar zo heb ik dus ineens gloednieuwe nachtkastjes voor een totaal van 18 euro. Tien euro voor de kastjes en een beetje extra voor de spulletjes die ik nog niet had. Ik kwam een busje spuitverf te kort en moest ook nog zwarte bouten kopen. Omdat ik fussy ben en toch zwarte bouten mooier vind dan die van chroom.


En dit is dan het resultaat! Mijn slaapkamer!


Ik vind het dus helemaal top hoe deze nachtkastjes zijn geworden met een beetje DIY! Beetje van mezelf en een beetje van de kringloop. Ik ben best heul tevreden met mezelf èn mijn nachtkastjes! Extra bonus, manlief is ook nog eens blij met me, want ik ben niet meer eeuwig op geluidenjacht in het holst van de nacht. Hopelijk zijn die f-beestjes voor altijd verdwenen.


Wat vind je er van?


Liefs, Marieke0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page