top of page
  • Marieke

DIY - Marmeren salon tafel


 

Wie wat bewaart heeft wat

🇳🇱 Zoals velen van jullie had ik onlangs ineens heel veel tijd thuis en besloot ik om door de puinhoop op mijn zolder te gaan. Als ik niet weet wat ik met dingen moet doen, komt het daar terecht. Plus manlief is een verzamelaar, dus alles wat 'in de toekomst van nut kan zijn' komt ook daar te liggen. Hoe dan ook, terwijl ik mijn weg vond door het doolhof van lampen, tapijten, kasten, potten enz. (her) ontdekte ik ook de stapel tegels, overgebleven van onze verbouwing. Waaronder een prachtige grote marmeren tegel (REX 746602 i classici di rex statuario) gekocht bij BMN), de laatste die nog in het pakket zat dat voor onze ouderbadkamer werd gebruikt. Ik had met jaloezie naar marmeren salontafels in de huizen van anderen gekeken, maar kon het gewoon niet rechtvaardigen om naar de winkels te gaan en er een te kopen. Dus toen ik deze tegel zag, wist ik meteen wat ik ermee moest doen; ik maak er een salontafel van!


Perfecte maat

Ik heb geen tegelsnijder. Ook ging ik echt niet in deze prachtige marmeren tegel te snijden, die 1,2 m bij 0,6 m groot is. Het zou dus een grote salontafel worden. Geen echt probleem voor de locatie die ik in gedachten had. Daarna moest ik over het frame nadenken. Gelukkig had IKEA een tafelblad PRECIES zo groot as de tegel, voor het zachte prijsje van 15 euro. Het moest zo zijn! Voor 15 euro kan ik er zelf geen fabriceren, met de juiste afwerking. Ik bestelde er een online, haalde hem op (vreselijk efficiënt in corona-dagen, want ik hoefde alleen maar mijn bestelnummer op te geven, buiten te wachten, en voordat ik het wist kwam een ​​IKEA-medewerker naar buiten met mijn LINNMON-tafelblad in een trolley, klaar voor mij om mee naar huis te nemen. Oneindig veel sneller dan eerst de route in de winkel te moeten maken, als je begrijpt wat ik bedoel. Op de terugweg passeerde ik Karwei en kocht een Bison-montagekit om mijn tegel op het tafelblad te plakken. Ik besloot om voor een retro look te gaan en kocht salontafelpoten online bij www.meubelpootjes.nl. Ik hou van dingen die net iets anders zijn en koos voor deze koperen haarspeldpoten. Het geeft mijn salontafel niet alleen een prachtige klassieke uitstraling, maar het past ook perfect bij mijn vintage vloerkleed. Nu had ik alles wat ik nodig had en het enige wat me nu nog te doen stond was alles in elkaar te zetten.


Montage

Dit was waarschijnlijk een van de gemakkelijkere DIY klussen die ik ooit heb gedaan omdat alles al de juiste maat had. Het enige dat nodig was, was een beetje kit en een hoop schroeven. Ik heb eerst de poten op het IKEA LINNMON-tafelblad geschroefd, zodat ik de tafel rechtop kon zetten. Dat zou het leven gemakkelijker maken om de kit aan te brengen en de tegel erop te laten rusten. Ik heb het hele oppervlak met kit bedekt (ik koos voor een transparante montagekit van Bison, omdat ik bang was dat het door de tegel heen zou komen, wat achteraf gezien helemaal geen probleem bleek te zijn. Maar goed, voorkomen is beter dan genezen. Ik heb toen de hulp van manlief ingeroepen om de tegel op zijn plaats te tillen en klaar!Omdat ik geen klemmen had, gebruikte ik boeken om de tegel op de kit vast te drukken. Werkt net zo goed. Daarna wachtte ik tot de kit droog was voordat ik hem naar de juiste plek droeg in de woonkamer en voila, klus geklaard. Mijn nieuwe salontafel! En ​​ik ben erg tevreden. Het is echt leuk geworden, al zeg ik het zelf! Wat vind jij ervan?


PS items in deze post zijn NIET gesponsord.


0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page