top of page
  • Marieke

Drama toevoegen met een geschilderde boog

Net een gevangenis

BEFORE

De kamer van mijn dochter in Villa Ardilla was een beetje een gevangeniscel. Witter dan wit, één kast en tralies voor het raam. Het is niet erg groot, dus we konden ook niet echt los gaan met funky styling. De kast is enorm (ideaal) maar staat vast ingebouwd. Het bed had (denk ik) tegen de achterwand moeten staan, te oordelen aan de lichtschakelaars en elektriciteitspunten aan weerszijden van de muur. Behalve dat als je zo het bed neerzet, met een nachtkastje (om die lichtschakelaar dus te bedienen) je de kast niet meer kan openen. Niet echt handig en ik vraag me af waarom de vorige aannemer / elektricien hier niet even bij stil gestaan heeft.


Hoe dan ook, mijn dochter (9) gaf er sowieso de voorkeur aan haar bed tegen het raam te zetten, dus dat onmiddellijke probleem was opgelost. Maar het bleef gevangeniscel.


Dat wil je niet in een vakantiehuis toch? We moesten dus hoognodig een beetje persoonlijkheid aan deze kamer toevoegen.


Girly yet sophisticated

Als het aan mijn dochter had gelegen, zou de hele kamer felroze zijn geweest. Maar aangezien anderen (onze gasten) misschien ook in deze kamer willen gaan slapen, kozen we voor de gulden middenweg met relatief neutrale kleuren, met wat extra drama en maar wel met girly kunst aan de muur. We kozen voor dezelfde basiskleur als we al in de eetkamer hadden gebruikt (lees hier meer). Prachtig, en het voegt direct warmte toe.


Mijn dochter had me al bewezen dat ze een uitstekende schilder was, en een echte helper, dus we gingen samen aan de slag. Mijn zoon besloot dat de roller ook erg leuk was. Dus de meiden deden het insnijden (ik hoog, zij laag) en mijn zoon volgde met de roller. Zeer efficiënt!


Dan nu de drama

Mijn dochter had haar zinnen gezet op een boog aan de muur. Nu moet ik toegeven dat het tekenen van perfecte cirkels niet mijn sterkste punt is! Maar dat ging ik haar echt niet vertellen en van mijn voetstuk vallen. Ik nam een ​​spijker, een touwtje en een potlood. We maten het midden van de muur uit, waar we het midden van de boog wilden hebben. Het touwtje maakten we aan de ene kant vast aan het potlood, aan de andere kant aan de spijker. Met de spijker op het middenpunt, en terwijl we hem op zijn plaats hielden, tekenden we met potlood een perfecte cirkel op de muur. Toen pakte ik een waterpas en trok perfect rechte lijnen naar beneden vanaf de buitenste punten van de cirkel.


Daarna heb ik de buitenste lijnen met perfecte precisie ingekleurd (al zeg ik het zelf) met een donkere aubergine kleur. Mijn dochter vond me een superheld. Hoppa. Vanaf dat moment was het gemakkelijk. We hebben de boog ingevuld, een tweede laag aangebracht en voila, meteen zag de kamer er heel ander uit.


Skateboard art

Mijn dochter had haar kunst voor deze kamer al vele maanden geleden uitgekozen. Je kan hier alles lezen over HYLUS skateboard art. Ze zijn super eenvoudig op te hangen, met het eenvoudige montagesysteem, ware het niet dat de massieve stenen muren van een mediterrane villa de boor (en mijn man) tot het uiterste drijven. Maar uiteindelijk is het toch gelukt en hebben we de drie gekozen skateboards perfect gemonteerd.


Eind resultaat

Het eindresultaat is een volledig getransformeerde kamer. En het enige dat we uiteindelijk hebben gedaan, is schilderen en wat kunstwerken ophangen. Een fluitje van een cent, maar de kamer veranderde in een paar dagen van saai naar fantastisch.


Geen gevangeniscel meer, maar mijn dochter wil haar kamer nu nog steeds niet uitkomen. Ze vindt het te gek! Het is meisjesachtig maar toch stijlvol en ze voelt zich ineens erg volwassen. Deze kamer doet ook dienst als logeerkamer en persoonlijk zou ik hier heel graag slapen.


Jij ook?


Liefs, Marieke
0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page