top of page
  • Marieke

HYLUS: kunst voor een wannabe sk8tergirl

Net doen alsof

Ik moet iets bekennen. Ik heb altijd al iets met de skateboard-scène gehad. Niet dat ik ooit een voet op een skateboard heb gezet, hoor. Ik was een gymnaste als kind. Alles met de potentie om botten te breken was ten strengste verboden. En ik zou er toch niet zo goed in zijn geweest. Ik had zeker de balans (dat gymnaste-ding weer). Maar had altijd grote moeite met remmen. Ik heb rolschaatsen uitgeprobeerd. Van die übercoole retro exemplaren. Maar ik eindigde steeds in een heg (veiligste plek om te crashen). Maar die skateboarders? Die was pas waren cool!


Surfen is ook cool. Zon, strand, vakantiesfeertje, wat wil je nog meer? Behalve de golven dan natuurlijk. Ik ben doodsbang voor golven. Een direct gevolg van een vakantie in Frankrijk als kind, waar ik vast kwam te zitten onder een golf en het voelde ongeveer als een miljoen jaar voordat ik weer boven water was en kon ademhalen. Ook is er in Australië die extra bonus van draaikolken, getijden en wezens met tanden die ook wel 'grote witte haai' genoemd worden. genoeg voor mij om van dat surfen af te zien Dus in plaats daarvan trouwde ik maar met een Australische surfer. En ook een sk8ter boi. Want hij vindt alles leuk. (Nee, ik ben niet met twee mannen getrouwd!)


Grungy street style

Er is iets grungy aan skateboarden, surfen en de hele scène die daarbij hoort. Down to earth, street smart, pretentieloos, gecombineerd met een compleet gevoel van vrijheid. En dan de kleding he! Lekker baggy, je kan van alles onder al die laagjes verbergen! Misschien ben ik daarom zo dol op Valencia (Spanje, waar we ons tweede huis hebben), doe vrijheid. Valencia staat bekend om zijn street art en grungy scene. Het is urban, rauw en zo cool. Graffiti en skateboards gaan goed samen. Dat is waarschijnlijk dan ook de reden waarom ik zo verliefd werd op de kunstwerken van HYLUS.Unieke glas kunst

HYLUS is een digitale galerie voor hedendaagse kunst, die de nieuwste kunsttrends presenteert in ongewone kunstwerken. De naam is afgeleid van het Latijnse Hyalus, wat glas betekent. Begonnen met kunstwerken op skateboards van acrylglas, heeft HYLUS sindsdien zijn productportfolio uitgebreid vanwege een grote vraag naar surfplanken en andere glasafdrukken. HYLUS is van mening dat alles om je heen een kunstwerk kan worden.


Met hun unieke kunstwerken willen ze de diepe relatie tussen de samenleving en kunst blootleggen, en moderne, hedendaagse kunstwerken van topkwaliteit leveren.


Surf & skateboards

Dus waarom dan surfen en skateboards? Het komt weer terug op het gevoel dat ze je geven. En waarom ik, diep van binnen, nog steeds een wannabe sk8ter meisje ben. Een skateboard en surfboard is een ideaal canvas omdat het betaalbaar, mobiel en bruikbaar is. Deze twee zijn ook symbolen voor vrijheid, met de kracht om sociale barrières te doorbreken.


Bundles of joy

Samen met mijn kinderen en manlief heb ik twee bundels HYLUS skateboard kunst uitgekozen. Twee verschillende vibes (heel verschillende kinderen!) Maar ik vind ze allebei tof om verschillende redenen. De keuze van mijn dochter heeft (natuurlijk) roze kleuren en heet "Dreamy Clouds & Sky & Desert. Ik bedoel maar, verlang je niet meteen naar een heerlijke vakantie? Ik kan niet wachten om na corona weer te kunnen reizen en in alle vrijheid te genieten van warme en zonnige dagen. Ondertussen droom ik gewoon verder en staar ik naar deze coole kunstwerken van glas.


Animal graffiti art

Mijn zoon koos voor stoere graffitikunst en koos de cheetah en de hummingbird. Ik hou van de combinatie van de onheilspellende donkere achtergrond, de dieren die je in het gezicht staren, gecombineerd met funky graffitikunst. Ik heb nog nooit eerder zoiets gezien, jij wel ?? Anders en een tikkeltje gedurfd, precies zoals ik mijn interieur graag zie.

Designs for free spirits

Ongetwijfeld zullen deze kunstwerken bij mij thuis in Valencia terecht komen. Het zijn perfecte kunstwerkjes die een vrije geest weerspiegelen, net zoals het leven daar. Als ze eenmaal hangen zal ik je laten zien hoe ik ze daar in nieuwe ontwerpen opneem. Ondertussen schitteren ze bij mij thuis, hier aan de grachten van Haarlem in Nederland.


En weet je wat? Waar ter wereld je ook bent, je kan je eigen HYLUS-kunst ophangen! Ze bieden gratis verzending naar de EU en de VS, dus sla je slag zou ik zo zeggen. Er zijn veel keuzes en je kan zelfs je eigen kunstwerken ontwerpen als je dat wilt.


Check out de HYLUS website of hun Instagram pagina voor inspiratie!0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page