top of page
  • Marieke

Ik verdronk mijn plantjes!Ik verdronk mijn planten in liefde!


Ik hou van planten. Echt waar. Ben een grote fan van urban jungles en heb overal groen in mijn huis. Voor mij zijn planten net als een spijkerbrok, past bij alles. Ze voegen leven toe aan ruimtes, letterlijk en figuurlijk. Maar het komt met een catch. Je moet voor ze zorgen! De waarheid is (en ik geef eerlijk toe), ik ben niet zo goed met planten. Ik heb geen groene vingers. Hoezeer ik ook mijn best doe, planten in mijn huis eindigen regelmatig in de kliko. Het gaat goed met de grote exemplaren, godzijdank. Anders zou ik mezelf echt voor mijn hoofd slaan. Het zijn de kleintjes te zijn die niet altijd overleven. Ik ben zelfs in staat een cactus vermoorden. Omdat ik weiger nepplanten in mijn huis te hebben, blijf ik gewoon maar toevoegen aan mijn verzameling en begint hetzelfde liedje weer opnieuw.


Tot ... een van mijn lieve volgers mijn struggle opmerkte en me echt een top tip gaf !! Ze dacht dat ik mijn planten misschien te veel liefde gaf (met andere woorden, ik was ze aan het verzuipen, oeps) en wees me in de richting van dit handige appara

atje dat me vertelt of een plant dorst heeft of niet. Hoe goed is dat! Blijkt dat ik net iets te lief voor mijn planten was geweest en ze lang niet zoveel water nodig hadden als ik dacht.Planten vocht- en pH-lezer

Ik heb deze kleine Gardman vocht- en pH-lezer hier gekocht. Het werd de volgende dag afgeleverd en zo begon het tijdperk van het smoren van mijn planten met aandacht (en niet noodzakelijkerwijs water!). En dat voor minder dan 20 euro. Ik ga vanaf nu heel hard mijn best doen!0 opmerkingen
Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page