top of page
  • Marieke

#mariekedurft... te vragen aan @bij.danny

Influencers in de interieur wereld worden veel gevraagd voor interviews en binnenkijkers. Hartstikke leuk natuurlijk, maar de ene binnenkijker is vaak niet veel anders dan de andere. De vragen zijn vaak hetzelfde. Zelfs zo, dat ik een template-tje heb liggen waarvan ik zo de antwoorden kan copy pasten. Want elke binnenkijker vraagt je wel je interieur stijl te beschrijven, je favo item in huis, waar je het liefste shopt en je interieur tips voor anderen bijvoorbeeld. En stiekem weet je dat allemaal al, want je volgt ze vaak al op de voet! En weet je nou echt iets nieuws over die persoon? Eigenlijk niet toch?

Daar gaan we verandering in brengen! In de rubriek #mariekedurft ga ik influencers tien vragen stellen waarvan je nog niet wist dat het antwoord simpelweg MOEST weten. Ongewone vragen, gekke vragen, directe vragen, zo gek als ik ze kan verzinnen. Leuk? Lees dan lekker mee!

Een nieuw interieur account wat je absoluut moet volgen is die van Danny (@bij_danny). Een van mijn favoriete newcomers; niet alleen een prachtig huis en super mooie foto’s, ook gewoon een hele leuke meid. Ik geniet van haar captions, heerlijke nuchterheid en kijk op het leven. Daarom leek het me ook een super strak plan on Danny eens wat maffe vragen te stellen.

Laten we eens kijken wat ik daarop terug krijg!1. "Power To The Pieper" is jouw lijfspreuk. Als je nou mocht kiezen; de rest van je leven alleen maar aardappelen eten, of juist nooit meer. Wat zou het dan worden?

Ah, daar hoef ik niet eens over na te denken. Het is niet voor niks mijn lijfspreuk dus zeker weten de rest van mijn leven aardappelen. Gelukkig kan je er lekker mee variëren, nooit meer aardappelen is echt geen optie hoor. Het wordt dan wel extra veel wandelpost versturen denk ik haha.2. Op wie was je eerste celebrity-verliefdheid en wat vind je nu van diegene?

Mijn eerste celebrity crush was Anthony Kiedis, de zanger van de Red Hot Chili Peppers, maar dan ook echt serieus naughty dreams enzo. Maar dat was wel back in the day. Anthony is nu niet meer zo lekker en mijn lief (Cecco) geniet er van om mij dat eens in de zoveel tijd duidelijk te maken. Hij heeft een vreselijke foto van hem gevonden die hij maf en toe appt en dan komt hij niet meer bij om mijn gezicht als ik het voor de zoveelste keer moet aanschouwen. Ik zal je een crush foto sturen Marieke en ook de foto die Cecco mij stuurt dan snap je het een beetje. En please don’t judge, ik val op fout en stout.

3. Wat is jouw go-to dance-move en kun je dat laten zien? (Pleeeeease.)


Haha, je kan heel lief Pleeeeease neerzetten maar ten eerste heb ik geen go to dance move en ten tweede ben ik niet zo’n held dat ik het online zou delen. Ik dans op bruiloften en partijen en als ik alleen thuis ben. Cecco en ik staan soms wel te schuifelen in de keuken als de pasta op staat. Sorry Marieke, geen flashdance moves hier.

4. Als je je eigen naam mocht kiezen, wat zou die dan zijn en waarom?

Mijn eerste ingeving was direct Fred, maar ondanks dat ik al een mannennaam heb is Fred misschien wel een beetje too much. Waarom Fred? Ik vind het een grappige naam, Fred Emmer, Fredkop, Fredje dat soort dingen. Als ik in de spiegel kijk zie ik echt wel gewoon een Danny staan maar als het een gun to the head situatie zou zijn dan zou ik voor Dee gaan. De bijnaam die mijn oma had en die ik ook voor mezelf wel gehanteerd heb.

5. Als je de beste ter wereld zou kunnen zijn in iets, wat zou dat dan zijn?


Ik ben niet echt een streber en om snel klaar te zijn kan ik natuurlijk zeggen laat mij dan maar de beste zijn in alles maar dat maakt mij niet persé gelukkiger. Ik hoef niet in alles de beste te zijn. Ik zou graag succesvol willen afvallen, heb aardig wat kilo’s te gaan en de knop wil maar niet om dus ik denk dat ik daar voor ga. Ik wil de beste ter wereld zijn in succesvol afvallen.

6. Als je de baas van de wereld zou zijn, wie zou dan je beste adviseur zijn?

Ik moest gelijk denken aan Gerri Eickhof (die krullenbol journalist van het NOS journaal) maar dat komt omdat ik altijd moet lachen als ik die man zie, kan er niks aan doen. Ik word dus ook altijd geroepen als hij weer eens in beeld komt “Hé Dan, je vriend “ hoor ik dan. Mijn tweede ingeving was Jack Savoretti, lekker ding met een sexy stem. Maar ja, hoe ver kom ik met die 2? Dus mijn derde ingeving is de beste, mijn eigen Cecco, ook een lekker ding en hij vult mij aan. We werken al 10 jaar samen op kantoor en we zijn nog altijd superverliefd. Dat vind ik best knap dus ik denk dat hij en ik samen goed de wereld zouden kunnen runnen.

7. Welk woord wil je aan het woordenboek toevoegen en wat is de definitie ervan?

Ik zou graag het woord kontelkananie toe willen voegen aan het woordenboek. Een kontelkananie is eigenlijk hetzelfde als een jopenkop. Nou moeten we ons natuurlijk allemaal van onze goede kant laten zien en iedereen in zijn waarde laten en dat doen we ook wel. Maar je loopt allemaal wel eens tegen iemand aan, in real life, via social media of gewoon iets of iemand die je op tv ziet dat je denkt OMG wat een kontelkananie is dat. Daarnaast kan je kontelkananie ook gebruiken voor leukere dingen hoor. Zo noemde ik het dochtertje van mijn vriendin altijd jopenkop, dat kind kon altijd zo gek doen, zo klein als ze was, heerlijk was dat maar ja kontelkananie bestond toen nog niet.

8. Welke twee normale activiteiten zouden echt raar zijn als je ze achter elkaar deed?


Ik kom bij deze echt niet verder dan dat ik het raar vind als je eerst gaat douchen en daarna nog poepen. Echter heb je het niet voor het zeggen natuurlijk wanneer de natuur roept. Als jij een beter antwoord hebt hoor ik het graag.

9. Wat is de coolste plek waar je ooit hebt gepoept?


Helaas heb ik nog nooit op een plek gepoept dat je kan zeggen whoehoe zo cool dat ik hier gepoept heb. Moet zeggen dat ik thuis gewoon het prettigst zit en dan beneden en niet in de badkamer. Voelt wat knusser ofzo in plaats van in die holle ruimte. Tegenwoordig hoop ik ook altijd dat ik thuis gewoon naar het toilet kan voor die gebeurtenis want wij verhuren het kantoor van mijn vader sinds kort en laat het bureau van de man die daar nu zit net grenzen aan het toilet. Dat vind ik dus echt een dingetje.

10. Zou je liever een heel jaar de wereld rond reizen met geen cent te makken of het hele jaar in slechts één land blijven, maar in luxe wonen?

Het hele jaar in één land en lekker in luxe wonen en dan dus ook gewoon Nederland want ik ben een echte heimwee joop. Ik voel me overal misplaatst behalve in mijn eigen huis. Ik kan nog niet eens overnachten bij vrienden of familie, dat gaat gepaard met paniekaanvallen en nachtelijk terug reizen naar huis. En ja, uiteraard had ik dat graag anders gezien maar ik heb al meerdere keren hulp gezocht en dat stuk nooit onder de knie gekregen. Het is wat het is.

Bedankt Marieke dat ik mee mocht doen met de geweldige rubriek #mariekedurft. Met veel plezier en vooral veel gelach lees ik altijd hoe anderen jouw gekke vragen beantwoorden. Keep up the good work. Liefs van mij.

Nou het genoegen is geheel wederzijds Danny! Nu ben ik weer een woord in mijn vocabulaire rijker! Meer weten over Danny? Volg haar dan op Instagram!


En andere maffe interviews met Instagram influencers lees je hier!


0 opmerkingen

Commentaires


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page