top of page
  • Marieke

#mariekedurft... te vragen aan @byfrederiqueinterior


Influencers in de interieur wereld worden veel gevraagd voor interviews en binnenkijkers. Hartstikke leuk natuurlijk, maar de ene binnenkijker is vaak niet veel anders dan de andere. De vragen zijn vaak hetzelfde. Zelfs zo, dat ik een template-tje heb liggen waarvan ik zo de antwoorden kan copy pasten. Want elke binnenkijker vraagt je wel je interieur stijl te beschrijven, je favo item in huis, waar je het liefste shopt en je interieur tips voor anderen bijvoorbeeld. En stiekem weet je dat allemaal al, want je volgt ze vaak al op de voet! En weet je nou echt iets nieuws over die persoon? Eigenlijk niet toch?


In 2020 stelde ik influencers al idiote vragen en in 2021 gaan we gewoon lekker door! In de rubriek #mariekedurft stel ik influencers in de interieur wereld tien vragen waarvan je nog niet wist dat het antwoord simpelweg MOEST weten. Ongewone vragen, gekke vragen, directe vragen, zo gek als ik ze kan verzinnen. Leuk? Lees dan lekker mee!


Nu is de beurt aan Frederique (@frederiqueinterior). Fre is een van mijn allereerste Instagram vriendinnetjes, ex-Haarlemmer, en gewoon een maf mens. Heerlijk vond ik het, DMmetjes over en weer met Fre, want ik moest gegarandeerd lachen en dat maakte mijn dag altijd goed. Fre was er even tussenuit om een perfect klein mensje op de wereld te zetten en ook nog eens even naar een top huis te verhuizen (weg van Haarlem, dat wel…. Jammer!!!!) maar she’s back!!! Wil je weten wat zij allemaal te melden heeft? Lees dan snel door!


1. Heb je belachelijke doelen in het leven?


Toevallig ben ik ineens enorm bezig met doelen, voor mezelf op persoonlijk vlak vooral. Of ze belachelijk zijn? Nee dit zijn best normale behaalbare doelen. Maar niet standaard, dat dan weer niet. Ik wil bijvoorbeeld dit jaar onder andere 12 boeken hebben gelezen dus elke maand 1, zodat ik wat minder schermtijd ook heb want dat loopt zo uit de hand.


2. Wees eerlijk, heb je ooit een ijscowagen achternagerend als volwassene?


Whoehahah wat een vraag. Het antwoord is heel saai, want nee dat heb ik niet. Ik haat rennen en voor ijs hoef je mij ook niet wakker te maken.


3. Wat zouden mensen horen als ze je gedachten konden lezen?


Heeeeeel veeeeeel want mijn gedachten staan nooit uit, dat is ook iets waar ik aan wil gaan werken, wat meer rust in mijn hoofd. Even niks denken wauw hoe heerlijk is dat. Mijn gedachten gaan ook altijd van de hak op de tak. Van bijvoorbeeld mijn 2 do lijst tot aan wat een woord betekend of zo iets gekkigs.


4. Als je een taart zou zijn... Welke taart ben je dan?


Een hartig taartje want ik ben niet zo van de zoetigheid.


5. Als je plotseling in een man veranderde, hoe zou je dan je dag doorbrengen?


Dat kan ik hier niet zeggen hahahah dat is niet voor preutse mensen.


6. Welk gerecht kun jij het beste klaarmaken?


Die vraag heb ik even aan manlief gesteld; zijn antwoord; ja jeetje je maakt zoveel lekkere dingen de laatste tijd maar verse risotto is mijn specialty volgens hem…. Couldn't agree more. Heerlijk gerecht. Voor het recept stuur maar een DM.


7. Hoe oud is het meest verlopen artikel in je keuken/koelkast?


Ik heb net een 3 weken oude komkommer weggegooid. Die lag verdwaald in mijn groente karretje onder recept kaarten. Ik ben altijd best wel op de houdbaarheid van voedingsmiddelen; elke week voordat de boodschappen worden bezorgd check ik de voorraad en de houdbaarheidsdatum.


8. Zijn je voeten even groot?


...‘trekt haar huissokken uit en gaat direct kijken’ ...


Zo zien ze er wel uit.


9. Van welk liedje word je emotioneel?


Je kan beter vragen van welke niet… er zijn zoveel mooie nummers die mij erg kunnen raken. Maar van John Legend Ordinary people ben ik ooit zoooo emotioneeel geweest, echt met zon mega ugly cry. Maar bijvoorbeeld van Happy Birthday van Stevie Wonder krijg ik ook een brok in mijn keel. In ons gezin hét nummer wanneer we jarig zijn, zonder dat liedje geen echte birthday.

10. Als je een topsporter zou zijn, in welke sport zou je dan heel goed in willen zijn?


Ik en een top sporter whoehahahhaah. Maar goed je zegt ‘als’ Ik zou dan een (aanstaand) kampioen in de formule 1 willen zijn, dus een coureur zoals Max Verstappen. En dan niet zo zeer om het racen, wel om de glitter en glamour eromheen, love it!


Nou Fre, dat risotto recept wil ik wel hebben! Stuur maar door, dan post ik het er gelijk hierbij! En wel gemeen dat je het antwoord op vraag 5 voor ons verborgen houdt!! Willen jullie meer van Frederique weten? Volg haar dan op Instagram!


Voor meer #mariekedurft artikeltjes, klik hier!0 opmerkingen

Comments


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page