top of page
  • Marieke

#mariekedurft... te vragen aan @eclectic_fem

Influencers in de interieur wereld worden veel gevraagd voor interviews en binnenkijkers. Hartstikke leuk natuurlijk, maar de ene binnenkijker is vaak niet veel anders dan de andere. De vragen zijn vaak hetzelfde. Zelfs zo, dat ik een template-tje heb liggen waarvan ik zo de antwoorden kan copy pasten. Want elke binnenkijker vraagt je wel je interieur stijl te beschrijven, je favo item in huis, waar je het liefste shopt en je interieur tips voor anderen bijvoorbeeld. En stiekem weet je dat allemaal al, want je volgt ze vaak al op de voet! En weet je nou echt iets nieuws over die persoon? Eigenlijk niet toch?

Daar gaan we verandering in brengen! In de rubriek #mariekedurft ga ik influencers tien vragen stellen waarvan je nog niet wist dat het antwoord simpelweg MOEST weten. Ongewone vragen, gekke vragen, directe vragen, zo gek als ik ze kan verzinnen. Leuk? Lees dan lekker mee!

Volg je Femke van @eclectic_fem al? Een heerlijk kleurrijk huis waarin echt geleefd wordt, enorm veel creativiteit, en gewoon anders dan anders. Hou ik van. Laat ik Femke eens wat vragen stellen die ook net wat anders dan anders zijn!

1. Welke tekenfilm vind je stiekem nog steeds leuk?

Oh ik ben echt dol op tekenfilms en animatie. Kan echt janken bij een Disney klassieker! Ja ook al weet ik al lang dat Baloo niet dood is, maar toch. Of het afscheid van de kleine zeemeermin en haar vader. Of niet dan?!

Daarnaast vind ik ze hoe maffer hoe leuker! Soort van herkenning denk ik. Als ik naar Gumball kijk heb ik altijd een beetje het idee dat ik in de binnenkant van mijn hoofd kijk. Daar loopt ook alles door elkaar en gebeuren de mafste dingen.

Ook de films van Dreamworks vind ik geniaal. Dat je kinderfilms kunt maken met zoveel verborgen (ondeugende) grappen voor ouders, super bedacht!

2. Hoe weet ons haar wanneer het op moet houden met groeien?

Nou volgens mij begint de dementie van haren al rond je 40e want ze hebben echt geen idee meer wanneer en vooral waar ze op moeten duiken. Echt op de mafste plekken kom je ze tegen. En ze luisteren ook niet. Stuur je ze weg, blijven ze gewoon hardnekkig terugkomen.


3. Als jij een credit card volledig mocht maxen in 1 winkel, en nooit de rekening zou hoeven betalen, in welke winkel zou je dan helemaal los gaan?

Oeh das een lastige. Ik winkel eigenlijk helemaal niet meer zoveel. Maar ff denken het zou een winkel moeten zijn waar ze echt alles verkopen. Van onderbroeken tot lekker eten. En van make-up tot interieur spullen. Ja denk ECHT HEMA!! Haha die kwam zomaar spontaan in me op. 😉

4. Als dieren een documentaire over mensen zouden maken, wat voor vreemde dingen zouden ze dan laten zien?

  • Mensen die standaard voor het stoplicht in de auto in hun neus zitten te peuteren. (Guilty sorry maar gelukkig niet standaard)

  • Mensen die overal wat van vinden terwijl ze nog niet eens 10% van de feiten kennen.

  • ANWB stelletjes. Die vind ik ook heel bijzonder. Ken je die. Van die matchende oudjes. Wel schattig, dat dan weer wel!

Sowieso vind ik mensen soms nou eigenlijk vaak maffe wezens. Kudde gedrag, angst of oordeel voor andere (anders zijnde) mensen. Laten we vooral openstaan voor elkaar en van elkaar leren. Maar vooral in hun waarde laten. Dan zou ‘t allemaal een stuk mooier zijn. Sorry heb ik er zomaar een serieuze noot in gegooid.

5. Als reïncarnatie bestaat, als wat kom je dan terug in een volgend leven?

Reïncarnatie bestaat, daarvan ben ik overtuigd. In een volgend leven kom ik terug als aanvoerster van een hockeyteam, die na haar carrière de zee opvaart om actie te voeren tegen de haringvangst in Zuid-Korea. Waar zij een knappe Engelsman ontmoet die daar is gestrand. Samen beginnen ze daar een hotel en maken 8 kinderen. En ze leefden nog lang en gelukkig!

6. Woon je liever in een wereld met magie, of een wereld vol met superhelden?

Magie! Zeker magie! Ik vind dat zo interessant! Waar rook is, is vuur zei mijn moeder altijd. En die verhalen moeten toch ergens vandaan komen. Toch? Ook vind ik tarot en stenen gewoon erg leuk om meer van te weten en af toe wat mee te stoeien. Geloof wel echt dat er meer is, maar meer als in energie zijnde. Jeetje wat een diepgang.

7. Wat doe je liever: een jaar geen belasting betalen of een maand een ‘all expenses paid’ vakantie?


Doe maar een maand een all expenses paid vakantie vieren met mijn gezin. Ik wil zoveel mogelijk mooie en leuke herinneringen samen maken. Ik denk dat dat het leven juist zo leuk maakt. Niet spullen maar belevingen!

8. Wat was het coolste decennium?

De 90’s zeker! Met kuif lekker hakken geblazen. Lekker verliefd door het leven en alles voor het eerst ontdekken! Al vond ik de 80’s ook top! Had een hele fijne kindertijd. En de Dolly Dots waren supervet!!!

9. Wat is je go-to karaoke liedje?

Ik ben echt een schijterd als t op karaoke aankomt of überhaupt op een podium voor een heleboel mensen spreken. Kun je nagaan heb ik gewoon mijn eigen workshop bureau gehad 😉 gelukkig met 15 leuke dames dan hoefde ik het spreken niet te doen. Maar dus terug naar het liedje. Girls just wanna have fun! Mijn all time happy song!

10. Zou jij koningin kunnen zijn?

Zeker wel! Maar ligt er wel aan Koningin van wat? Van Nederland (of ander land) niet. Lijkt me verschrikkelijk om continue zo op je vingers te worden gekeken. Nee een keurslijf is niets voor mij. Geef mij maar vrijheid,familie en vrienden. Daar kan geen geld, materie of status tegenop. Maar wil nog best Queen of insta worden lijkt me leuk! Maar ook dat komt weer met een hoop verantwoordelijkheid en MOET dingen…. Nee dan toch maar niet.


8 kinderen? Jemig Fem! Wat ben jij moedig! Maar als een fellow party goer van de 90s ben ik het daar volledig met je eens!


Ha ha ha ha ha

Yo, I'll tell you what I want, what I really, really want

So tell me what you want, what you really, really want

I'll tell you what I want, what I really, really want

So tell me what you want, what you really, really want

I wanna, (ha) I wanna, (ha) I wanna, (ha) I wanna, (ha)

I wanna really, really, really wanna zigazig ah


Sorry, ik was weer even volledig afgeleid! Wil je meer weten van leuke Fem? Volg haar dan op haar Instagram account!


Meerdere #mariekedurft interviews lees je hier!

0 opmerkingen

Comments


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page