top of page
  • Marieke

#mariekedurft... te vragen aan @interiorjunkiecom


Influencers in de interieur wereld worden veel gevraagd voor interviews en binnenkijkers. Hartstikke leuk natuurlijk, maar de ene binnenkijker is vaak niet veel anders dan de andere. De vragen zijn vaak hetzelfde. Zelfs zo, dat ik een template-tje heb liggen waarvan ik zo de antwoorden kan copy pasten. Want elke binnenkijker vraagt je wel je interieur stijl te beschrijven, je favo item in huis, waar je het liefste shopt en je interieur tips voor anderen bijvoorbeeld. En stiekem weet je dat allemaal al, want je volgt ze vaak al op de voet! En weet je nou echt iets nieuws over die persoon? Eigenlijk niet toch?


In 2020 stelde ik influencers al idiote vragen en in 2021 gaan we gewoon lekker door! In de rubriek #mariekedurft stel ik influencers in de interieur wereld tien vragen waarvan je nog niet wist dat het antwoord simpelweg MOEST weten. Ongewone vragen, gekke vragen, directe vragen, zo gek als ik ze kan verzinnen. Leuk? Lees dan lekker mee!


Wie kent Elisah (@interiorjunkiecom) niet? Top chick, top vlogger, toffe designstijl, super gevoel voor humor, boordevol energie, belachelijk mooi en ook nog eens mijn bijna buuf. Ik voel me bijna cool door osmose op 500m afstand. Ik hou van Elisah’s nuchtere kijk op het leven, en hoe ze omgaat met het in de spotlight staan van social media en de trollen die daarbij horen. My kinda girl. Kom maar op Elisah, wat maak je van mijn maffe vragen?


1. Heb je ooit met een ex van jou gesproken en gedacht ‘ugh, wat zag ik in hem?’


Ik zou je eens zeggen: ik heb geen ex, ben al bijna 16 jaar samen met mijn eerste vriendje waarvan 3,5 jaar getrouwd. Ik kan het me ook niet voorstellen dat ik een ex zou hebben. Dat je hiervoor van iemand anders hield. Voor mij is er maar één liefde.


2. Over welk lichaamsdeel van jezelf ben je het meest tevreden?


Ogen tellen ook toch? Dan kies ik die. Hoewel ik vroeger op de basisschool het ‘niet leuk’ vond dat iedereen blauwe ogen had en ik bruine, vind ik mijn ogen het mooiste. Ook mede door de lange wimpers, dat is totaal niet wat Aziaten hebben, maar gelukkig heb ik die van mijn oer-Hollandse mama overgenomen. Oliver heeft ook enorme wimpers en uiteraard prachtige ogen. Een andere is mijn neus, echt een Indo-neusje, zoals we dat noemen in de familie. Gelukkig heeft ook die Oliver geërfd. Dat zagen we al op de echo foto’s.


3. Jij houdt van lekker kleurrijk; als je je hele huis verplicht in 1 kleur moest verven (ALLES, inclusief plafond, plinten en toilet) – welke kleur zou dat zijn? Wit mag niet!


Haha, wit zou ik ook zeker niet zeggen. Ik zou dan kiezen voor Hague Blue, wat ik nu in mijn slaapkamer heb. Het is de enige ruimte in huis die ik niet wil veranderen. En blauw matcht ook zo mooi met alle overige tinten in ons huis, zoals rood, messing, roze, groen. Blauw is ook een rustgevende kleur en in de donkere versie geeft het je echt het gevoel van een cocon.


4. Als je een nieuwe wet zou invoeren, welke zou dat dan zijn?


Dat alle ouders een jaar zwangerschapsverlof hebben, net zoals ze in Scandinavië doen.


5. Wat is jouw ultieme guilty pleasure?


McDonalds thuis laten bezorgen…


6. Welk smoesje heb jij de afgelopen tijd gebruikt om onder dingen uit te komen?


ALTIJD Oliver haha. Als je een kind hebt, heb je altijd een goed smoesje.


7. Als jij vijftien seconden lang de aandacht zou hebben van de hele wereld, wat zou je dan doen of zeggen?


Ik denk niet dat ik in die 15 seconden de wereld kan verbeteren, dus ik zou gewoon reclame maken voor Interior Junkie. Dat ze me moeten volgen om van hun huis wat moois te maken. Oh ja, en abonneren op mijn YouTube kanaal.


8. Als je een papegaai als huisdier had, wat zou je hem dan leren zeggen?


XXL Kitscherige Kerstboom 😉


9. Neem jij stiekem spullen mee uit een hotelkamer?


Ik ben nog net niet Ross uit Friends (die ALLES meeneemt, onder het mom van ‘je hebt er immers voor betaald’) maar alle zeepjes, douchegels en shampoos (ja ook de vanity kits) gaan het toilettasje in.


Mijn opa deed dat ook altijd, hij reisde veel en nam altijd badschuim mee uit de hotelkamers. We hadden thuis een hele mand vol. Elke vrijdag als we in bad gingen, deed mams er een flesje in.


10. Wat heb je liever; je hebt maar 3 uur slaap per nacht nodig of kunt foto’s maken door met je ogen te knipperen.


Dat laatste for sure. Ik denk namelijk regelmatig als ik mijn mobiel niet bij de hand heb: ‘hoe gaaf zou hier een foto van zijn’. Zo denk ik al sinds ik me kan herinneren. Ik zie ook echt meteen een foto in iets. Geen wonder dat ik ben gaan fotograferen, ik zie in alles een mooi plaatje.


Hahahaha heb hartelijk gelachen om de kitcherige kerstboom - dat verhaal heeft een staartje! Love it. Je kan Elisah natuurlijk volgen op Instagram, maar ik zou ook meteen naar haar website navigeren! Boordevol leuke blogs en vlogs en natuurlijk een hele hoop interieur inspiratie!


Meer #mariekedurft lezen? Klik dan hier!0 opmerkingen

Comentarios


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page