top of page
  • Marieke

#mariekedurft... te vragen aan @mr.mr.living


Influencers in de interieur wereld worden veel gevraagd voor interviews en binnenkijkers. Hartstikke leuk natuurlijk, maar de ene binnenkijker is vaak niet veel anders dan de andere. De vragen zijn vaak hetzelfde. Zelfs zo, dat ik een template-tje heb liggen waarvan ik zo de antwoorden kan copy pasten. Want elke binnenkijker vraagt je wel je interieur stijl te beschrijven, je favo item in huis, waar je het liefste shopt en je interieur tips voor anderen bijvoorbeeld. En stiekem weet je dat allemaal al, want je volgt ze vaak al op de voet! En weet je nou echt iets nieuws over die persoon? Eigenlijk niet toch?

Daar gaan we verandering in brengen! In de rubriek #mariekedurft ga ik influencers tien vragen stellen waarvan je nog niet wist dat het antwoord simpelweg MOEST weten. Ongewone vragen, gekke vragen, directe vragen, zo gek als ik ze kan verzinnen. Leuk? Lees dan lekker mee!


Een van mijn favoriete interieuraccounts op Instagram is toch wel die van Ferdy de Batz aka @mr.mr.living. Lekker creatief, kleurrijk, oh zo stylish, anders en zelfs een beetje maf soms. Net zo heerlijk eclectisch als Ferdy zelf. Wat is leuker dan hem wat maffe vragen te stellen?

Hier komt ‘ie!


1. Je gaat op de thee bij Maxima. Wat doe je aan?

Ik ben blij dat je die vraag aan mij stelt en niet aan Michel. Die zou namelijk zo zenuwachtig zijn voor een ontmoeting dat hij waarschijnlijk vergeet iets aan te doen. Ik daarentegen zou in een driedelig kostuum met matching schoenen volledig in Liberty London print gaan (heftig bloemenprintje). Maxima lijkt me een geweldige vrouw en ik stel me voor dat op de thee gaan bij haar een soort Alice in Wonderland high tea wordt waar ik dan de Mad Hatter zou zijn. Oja, dan kan een gekke hoed ook niet ontbreken natuurlijk.

2. Wat heb je liever: dat elk shirt dat je draagt jeukt of dat nooit van je leven meer wc-papier mag gebruiken?

Leven met jeuk lijkt me echt verschrikkelijk en als ik een naar persoon zie wens ik die dan ook vaak de eeuwige jeuk met te korte armpjes toe. Dus dat wordt een wc met spoelfunctie en ingebouwde föhn dan. Lekker praktisch eigenlijk ook wel.

3. Je hebt je droomhuis in Toscane gekocht maar je MOET kiezen; alleen maar verf of alleen maar behang. Wat kies je?

Dat is een makkelijke... Alleen behang! Ik ben natuurlijk met mister behang getrouwd, maar ik moet bekennen dat ik ook echt verliefd ben geworden op het product behang. Je kan een ruimte een geweldige make-over geven met behang en als je erop uitgekeken raakt is er genoeg keus voor iets anders.

Wij behangen letterlijk bijna alles, zo ook laatst onze badkamer en keuken. Dus als we ooit ons droomhuis hebben weet ik zeker dat het een behangpaleis wordt. Christo pakte gebouwen in als kunst. Misschien behangen wij ons Toscaanse paleis wel helemaal aan de buitenkant met een geweldige print.

4. Wil je liever een beroemde regisseur of een beroemde acteur zijn?

Ik ben sowieso de regisseur van mijn eigen leven dus als ik mag kiezen zou ik graag een beroemde acteur willen zijn. Het lijkt me heerlijk om eens in de rol te kruipen van een ander, iets wat ver van me af staat in het dagelijkse leven om eens te ervaren hoe dat is.

Daarnaast lijkt het me ook wel eens leuk om vol in de spotlights te staan. Ik ben zeker geen muurbloempje maar om echt 'the talk of the town' te zijn en met mijn privéjet even op en neer naar Parijs te vliegen om vervolgens front-row te zitten om de laatste show van Gucci te zien en van de catwalk af te lopen. Lijkt me heerlijk voor een keer.

5. Je mag iemand klonen (dead or alive), onder voorwaarde dat je de er de rest van je leven mee moet ontbijten. Wie kies je?

Goh...dit klinkt misschien heel cheesy maar mijn moeder. Ik ben een Bourgondiër pur sang en heb dit niet van vreemde; eten is dan ook een terugkomend thema in mijn familie. Als we elkaar aan de telefoon hebben gaat het altijd ook wel over eten haha. Van kinds af aan was de zondagsbrunch bij mijn ouders een begrip, een hoop vrienden van me zijn dan ook aangeschoven zondagsmorgens. Gezellig kletsen, eten en spelletjes spelen om vervolgens weer te kletsen, eten en vooral veel te lachen. Als ik aan deze tijden terug denk krullen mijn mondhoeken nog om. Dus als ik met iemand moet ontbijten dan kies ik mijn moeder.

6. Als je een papegaai als huisdier had, wat zou je hem dan leren zeggen?

Het lijkt me hilarisch als hij tegelwijsheden opnoemt. Ik kom oorspronkelijk uit Arnhem waar Loesje's tegelwijsheden veel te vinden zijn en ze bezorgen me altijd een lach op mijn gezicht. Of Rumag dat kom sowieso ook nooit fout gaan. Ohja wel met een Jordanees accent want dat klinkt altijd zo fijn.

Ik vind dat je het leven vooral niet te serieus moet nemen en dat humor een onderschatte superkracht is!

7. Wat is je go-to guilty pleasure liedje?

Voor Mies is dit sowieso alles van het songfestival en ik moet bekennen dat ik die gekte van hem ook heb overgenomen. 'Toy', het nummer van Netta oftewel het kippenlied, vind ik hysterisch hilarisch maar het nummer 'Love on Top' van Beyonce zit nu al weken in mijn hoofd en vind ik heerlijk om keihard mee te zingen/ schreeuwen.

8. Wat is het raarste dat je bij je bed bewaart?

Het raarste...goh Mariek, ben nu dus super benieuwd wat dat bij jou is... Ik kan niet echt iets bedenken. Nou ja, tien kussen, twee plaids en een sprei terwijl we het altijd te warm hebben is wel raar maar staat wel top! Nee, het uniekste raarste wat ik bij me bed bewaar is toch echt die andere mister living. Ik kan soms hele gebiologeerd naar hem kijken en dan denk ik wat heb ik toch een bijzonder exemplaar gevonden haha.


9. Wat zou de slogan zijn voor de sitcom over je leven?


Mr. Mr. Living: Zonder schuren geen glans...

Een serie over het accepteren van eigenheid, niet op zoek gaan naar compromissen in het leven maar naar aanvullingen om zo je uniekheid te omarmen. Mies en ik zijn echt opposites attrack en dat vinden we heerlijk; never a dull moment with us. Daarnaast sowieso met veel glitter, een regenboog, dansende pinguïns in een huis vol met behang. Geer en Goor on steroids zeg maar.

10. Als je zou worden gearresteerd, waar zou het dan voor zijn?

Ik kan heeeeel slecht liegen, en je ziet het meteen aan m'n hoofd, dus sowieso geen diefstal. Ik kan slecht tegen onrecht en kan moeilijk mijn mond houden als ik het ergens niet mee eens ben. Dus ik denk dat ik zou worden gearresteerd omdat ik te bijdehand ben en te lastig ben. Vroeger op school was ik master in het volledig houden aan een opdracht maar het dan toch het op een unieke manier uit te voeren net binnen de lijntjes. Als je opvalt dan omarmen mensen het of ze vinden het super-irritant.

Ik zeg altijd... Never be regular if you can be bold.

Oh wat een genot om deze antwoorden te lezen. Wat ben je toch een heerlijk kerel Fer - als je moeder niet wilt kom ik wel met je ontbijten, met de glitter pinguïns in het behangpaleis. Mocht je @mr.mr.living nog niet volgen, ga dat dan NU linea recta doen!


Wil je meer gekke interviews met interieur influencers lezen? Klik dan hier!

0 opmerkingen

Коментарі


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page