top of page
  • Marieke

#mariekedurft... te vragen aan @renskevanburen.nl

Influencers in de interieur wereld worden veel gevraagd voor interviews en binnenkijkers. Hartstikke leuk natuurlijk, maar de ene binnenkijker is vaak niet veel anders dan de andere. De vragen zijn vaak hetzelfde. Zelfs zo, dat ik een template-tje heb liggen waarvan ik zo de antwoorden kan copy pasten. Want elke binnenkijker vraagt je wel je interieur stijl te beschrijven, je favo item in huis, waar je het liefste shopt en je interieur tips voor anderen bijvoorbeeld. En stiekem weet je dat allemaal al, want je volgt ze vaak al op de voet! En weet je nou echt iets nieuws over die persoon? Eigenlijk niet toch?

Daar gaan we verandering in brengen! In de rubriek #mariekedurft ga ik influencers tien vragen stellen waarvan je nog niet wist dat het antwoord simpelweg MOEST weten. Ongewone vragen, gekke vragen, directe vragen, zo gek als ik ze kan verzinnen. Leuk? Lees dan lekker mee!

Een van mijn favoriete hobbies is toch wel lekker eten. En dan graag het eten wat mijn insta vriendinnetje Renske (@renskevanburen.nl) zo heerlijk maakt en oh zo prachtig fotografeert! Dus we gaan deze keer de maffe vragen over een andere boeg gooien, en ik stelde haar de meest idiote voedsel-gerelateerde vragen. En wat andere natuurlijk, gewoon omdat dat kan! Lees je mee?

First of all, wat een eer dat je mij vraagt voor je rubriek! Hartstikke leuk om naast al die Insta grootheden te mogen staan. 😀 Ik heb heel veel plezier gehad in het antwoorden van de vragen, hopelijk hebben jullie dat ook met het lezen!

Deze vragen stelde ik aan haar:

1. Je moet kiezen; altijd eten met chopsticks of altijd en alleen met je vingers? Wat kies je?

Hmm.. ik denk toch met chopsticks, want ik eet mijn eten graag warm. En ik wil mijn vingers niet verbranden, want hallo dat is mijn gereedschap!

2. Zou je liever 1 liter ketchup of 1 liter mosterd drinken?

Haha gatver! Moet er bij beide niet aan denken.. maar als ik echt moet kiezen ga ik toch voor ketchup. I love mosterd, écht… diegene die je voelt prikkelen in je neus.. zó lekker! (Ondertussen loopt het water me in de mond wat ik kan alleen nog maar denken aan bitterballen met mosterd.. bedankt Mariek) Máár dat is wel veel te scherp om een liter van te drinken, dus ketchup it is.

3. Als je een groente zou zijn, welke zou dat dan zijn en waarom?

Dat moet sowieso een groente zijn die veelzijdig en smaakvol is, want dat ben ik ook. 😜 Ik denk dat ik dan ga voor de pompoen, zoet en hartig te gebruiken. Grillen, bakken, stoven, koken… puree, soep, taart. Noem het maar op en je kunt het ermee maken. En de smaak is ook heel herkenbaar. De pompoen heeft echt zijn eigen stijl, net als ik!

4. Kleur je liever helemaal paars als je je schaamt, of zweet je liever zo erg dat je kleding doorweekt is?

Zweet = vies en continue nat worden lijkt me niet al te best voor mijn huid, dus laat mij maar paars worden, want ik schaam me niet zo heel vaak meer gelukkig. En als ik me wel schaam maakt het me niet uit dat mensen het zien. Ik vind eigenlijk dat we ons nergens voor hoeven te schamen en als we dat wel doen, het bespreekbaar moet zijn zodat je je toch fijn voelt. Dus dat paars worden zou nog best goed uitkomen wat mij betreft. 😜

5. Stel je mag voor de rest van je leven mag alles eten zonder enige consequenties (geld, tijd of calorieën) maar je moet maar 1 cuisine kiezen: welke zou dat dan zijn?

Oww dat zou pas fijn zijn! Dat er geen consequenties zijn bedoel ik dan he! Ik twijfel tussen Italiaans (want hallo; pasta, pizza, truffel, burata, pure echte smaken en romige goddelijkheden) en Japans (want joe; sushi, noodles, miso, heel veel verse groenten, JUMM). Dan zou ik toch gaan voor Italiaans, I can’t live without pasta..

6. Heb je liever geen wenkbrauwen of het haar van een trollenpop?

Hahaha.. hier moest ik echt even heel hard om lachen! Trollenpoppenhaar is wel echt even next level.. is het dan inclusief die achterlijke neon kleuren? Ik denk dat ik dan ga voor geen wenkbrauwen, die kun je redelijk makkelijk bijtekenen.. of is dat valsspelen? 😉

Foto door Rina Anna Fotografie


7. Wil je liever permanent er uitzien als een vis of permanent ruiken als een vis?

Ow bah! Één van de meest vieze dingen vind ik toch wel vislucht. Maar als je het hebt over verse vis, dan is het geen probleem! Want verse vis ruikt niet. 😀 En als permanent eruit zien als een vis betekend dat ik dan ook heel makkelijk onderwater kan zwemmen zonder problemen vind ik dat toch ook geen verkeerde optie. Dan zou ik gaan voor eruit zien als vis, lijkt me leuk het leven eens anders te ervaren!

8. Wil je liever dat een heel speciaal iemand (jij mag kiezen) je morgenochtend ontbijt op bed brengt of dat je zo lang mag uitslapen als je wilt?

Ik heb het geluk dat ik soms van manlief mag uitslapen .. en echt lang uitslapen lukt me niet meer. Dus laat Heston Blumenthal mij maar een ontbijt op bed brengen, wel door hem klaargemaakt dan, inclusief zintuigelijke ervaringen! (Serieus, als je die man niet kent, check even wat hij allemaal kan en maakt, want WOW!)

9. Hoe oud is het meest verlopen artikel in je keuken/koelkast?

Ow schaam me best wel een beetje voor deze... 25-04-2016 !! Oops! Maar bij mij geldt de regel; ruikt het nog goed? Dan is het nog te gebruiken.. en dit was Harissa en het potje was zo goed als leeg dus eigenlijk zinloze koelkast vulling! Haha

10. Wees eerlijk, heb je ooit een ijscowagen achterna gerend als volwassene?

Nope, ik niet.. Maar mijn moeder vertelde onlangs dat ze dat wel heeft gedaan.. pas nog, met een vriendin van haar! Hahah, ze waren bang dat hij anders weg zou rijden en don’t mess with my mum’s icecream! Zie je het al voor je, 2 dames van rond de 60, rennend achter een ijscowagen? Ik pies er spontaan van in m’n broek! HAHA!

Nou we zijn weer een stuk wijzer Rens! Volg meer van Renske via haar Instagram account of haar website!


Meer maffe interviews met Instagram influencers lezen? Klik dan hier!

Foto door Rina Anna Fotografie

0 opmerkingen

Comentarios


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page