top of page
  • Marieke

#mariekedurft... te vragen aan @theinteriorfeed

Influencers in de interieur wereld worden veel gevraagd voor interviews en binnenkijkers. Hartstikke leuk natuurlijk, maar de ene binnenkijker is vaak niet veel anders dan de andere. De vragen zijn vaak hetzelfde. Zelfs zo, dat ik een template-tje heb liggen waarvan ik zo de antwoorden kan copy pasten. Want elke binnenkijker vraagt je wel je interieur stijl te beschrijven, je favo item in huis, waar je het liefste shopt en je interieur tips voor anderen bijvoorbeeld. En stiekem weet je dat allemaal al, want je volgt ze vaak al op de voet! En weet je nou echt iets nieuws over die persoon? Eigenlijk niet toch?


In 2020 stelde ik influencers al idiote vragen en in 2021 gaan we gewoon lekker door! In de rubriek #mariekedurft stel ik influencers in de interieur wereld tien vragen waarvan je nog niet wist dat het antwoord simpelweg MOEST weten. Ongewone vragen, gekke vragen, directe vragen, zo gek als ik ze kan verzinnen. Leuk? Lees dan lekker mee!


Ik mocht mijn gekke vragen stellen aan Claudia (@theinteriorfeed)! Deze lichtelijk motorisch gestoorde Limburgse (haar woorden, niet die van mij!!) met een mooi huis kan goed typen zegt ze, dus kom maar op zou ik zo zeggen!!!


1. Wat is een leuke manieren om alledaagse vragen te beantwoorden, zoals "hoe gaat het"?


De leukste is natuurlijk: “goed nu ik jou zie”. Afhankelijk van wie de vraag stelt kun je dat ook veranderen in: “goed totdat ik jou zag”. En anders: “kunnen we door naar vraag 2?” Dat doen we hier dan ook maar meteen ;-)


2. Als iemand vroeg om je stagiaire te zijn en alles te leren wat je weet, wat zou je ze dan leren?


Ik denk dat ik heel veel uitleg over allerlei handige tips die het huishouden net wat efficiënter maken. Zo mijn ding he: alles terug leggen waar het vandaan kwam, zodra je de laatste uit de voorraadkast pakt ook op het boodschappenbriefje schrijven, gewassen bloesjes direct op een haakje hangen, dat soort dingen. Maar eigenlijk moet ik vooral de lessen die ik zelf geleerd heb niet vergeten door te geven, zoals geduldig zijn, anderen helpen en koesteren wat je hebt.3. Als je 11-jarige zoon zich plotseling in jouw huidige lichaam zou bevinden, wat zou hij dan als eerste doen?


Zeker weten dat hij onbeperkt gamen zou invoeren als huisregel!


4. Stel, je gaat 400 jaar terug in de tijd, zonder kleren of iets anders, hoe zou je dan bewijzen dat je uit de toekomst kwam?


Niet, want als ik zou vertellen over windmolens, 5G en drones zouden ze me vast op de brandstapel gooien.


5. Wat ben je liever: een supermodel, een genie, of super rijk?


Een supermodel; eindelijk lange benen!! Met mijn 1.58 zijn broeken, rokken, jurken, jassen en soms zelfs blazers standaard veeeeeel te lang. En het lijkt me heerlijk om makkelijk bij het bovenste schap in de supermarkt te kunnen.


6. Wat ligt er onder je bed?


Een extra dekbed! Deze koukleum zou dit 2e deel het liefst ook in de hoes stoppen, maar mijn vriend vindt het daar nog te warm voor. Dus ligt hij er in ieder geval voor het grijpen indien nodig en voorlopig heb ik aan mijn kant een extra plaid. Trouwens een dekbed onder je bed slaapt ook veel rustiger dan een krokodil onder je bed.


7. Als je een eiland zou hebben, wat is het eerste wat je zou bouwen?


Een fijn strandhuis. Althans, dat zou ik dan laten bouwen hè. Ik kan prima plamuren, schuren en verven, maar mijn bouwskills blijven beperkt tot lego.


8. Ben je bijgelovig?


Eigenlijk niet, maar als ik iets kwijt ben roep ik wel de Heilige Anthonius aan. Het gaat zo: Heilige Athonius, beste vrind, help me dat ik ….weer vind. En dat zeg je dan een keer of 3 (of 5 of 35). Anyway, als het gezochte dan weer opduikt moet je wel altijd even zeggen “Dankjewel Anthonius” anders helpt het de volgende keer niet (dat heeft deze Limburgse dus geleerd van haar katholieke moeder).


9. Wat is de vreemdste plaats waar je ooit bent wakker geworden?


Een ziekenhuisbed, tuinbank, boot en vliegtuig… ik kan ze aanvinken, ze zijn niet alledaags en al helemaal niet comfortabel maar echt vreemd zou ik ze ook niet willen noemen. Wakker worden met een vreemde gebeurtenis is meer mijn ding. Zoals die keer dat ik wakker werd terwijl mijn vliezen braken of dat er een spugend kind naast mijn bed stond. En ik werd ooit wakker met onze Engelse Bulldog naast me; we sleepten op een warme avond ons matras naar het overdekte terras en dat vond de hond dus erg gezellig. En een hele spannende was in 2001: toen moesten we op koningsdag door relschoppers en de uitgerukte ME het centraal station in Amsterdam verlaten waardoor we niet meer terug naar Limburg konden. Vervolgens overnachtten we met 14 vrienden in de woonkamer van de zus van een vriendin.


10. Heb je ooit ondergoed met stripfiguren gedragen toen je ouder was dan 18?


Nou nee, ik vind sportbeha’s en bevallingonderbroeken al erg genoeg. Al ben ik wel nog eens als Mini Mouse verkleed gegaan met carnaval (zie foto als bewijsmateriaal). Maar eh, Marieke, hoe kom je in eigenlijk op deze vraag? Zijn hemdjes van de kleine zeemeermin soms jouw guilty pleasure?


Hahahaha nou nee hoor, geen zeemeermin hemdjes maar dat dekbed probleem herken ik! Altijd ruzie met incompatible lichaamstemperaturen!!! En dat onbeperkt gamen... tja, denk dat mijn zoon ook meteen die kans zou aangrijpen! Meer weten van Claudia en wat ze dan wel of niet kwijt raakt? Of gewoon omdat je haar mooie huis wilt bekijken? Volg haar dan op Instagram!


Meer gekke interviews lezen? Klik dan hier!0 opmerkingen

Kommentare


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page