top of page
  • Marieke

#mariekedurft... te vragen aan @washplate


Influencers in de interieur wereld worden veel gevraagd voor interviews en binnenkijkers. Hartstikke leuk natuurlijk, maar de ene binnenkijker is vaak niet veel anders dan de andere. De vragen zijn vaak hetzelfde. Zelfs zo, dat ik een template-tje heb liggen waarvan ik zo de antwoorden kan copy pasten. Want elke binnenkijker vraagt je wel je interieur stijl te beschrijven, je favo item in huis, waar je het liefste shopt en je interieur tips voor anderen bijvoorbeeld. En stiekem weet je dat allemaal al, want je volgt ze vaak al op de voet! En weet je nou echt iets nieuws over die persoon? Eigenlijk niet toch?

Daar gaan we verandering in brengen! In de rubriek #mariekedurft ga ik influencers tien vragen stellen waarvan je nog niet wist dat het antwoord simpelweg MOEST weten.


Ongewone vragen, gekke vragen, directe vragen, zo gek als ik ze kan verzinnen. Leuk? Lees dan lekker mee!

Volg je het prachtige account van Floor @washplate al? Creatief, strak, creatief en met oog voor detail. Haar interieur in foto’s zien er altijd super uit, het huis altijd keurig opgeruimd. Insta shotjes? Of is ze echt zo? Zou Floor gekke vragen ook zo keurig beantwoorden? We gaan het zien!


Aan haar stelde ik de volgende vragen!

1. Zou je liever hebben dat alle verkeerslichten die je nadert op groen staan of nooit meer ergens in de rij hoeven te staan?

Oehhh, moeilijke, maar ik ga toch voor nooit meer in de rij hoeven staan. Hier in het verre verre noorden hoef je niet zo lang te wachten tot het stoplicht op groen staat, dat scheelt een hoop :) Als ik in de rij sta en haast heb (99% van de keren) merk ik vaak dat geduld niet mijn sterkste eigenschap is en kan ik die mevrouw - die uitgebreid de tijd neemt bij de kassa om niet relevante vragen aan de cassière te stellen, haar portemonnee pasje voor pasje uit te pakken, om vervolgens alsnog contant (centje voor centje) te betalen – met mijn ogen de winkel uitkijken. Niet lief, I know. Dus voor de gehele samenleving zou het beter zijn als ik niet meer ergens in de rij zou hoeven staan :)

2. Hoe zou je je boot noemen als je er een had?

Hier heb ik echt heel heel lang over nagedacht, mag je weten. Heel even dacht ik aan ‘Don’t touch my boaty’ en ‘Fish ’n Ships’, maar ik ga voor het miraculeuze ‘S.O.S. (Sober or Sink)’. Het is maar goed dat ik alleen een Ford Focus heb en geen boot, denk ik..

3. Als je drie dieren mocht samenvoegen om een nieuw favo huisdier te creëren, wat zou het dan worden en hoe zou je het noemen?

Dan zou ik graag een Girolipan willen, lijkt me zo gezellig naast me op de bank. Met de kop van een olifant, de nek van een giraf en het lijf van een panda is dit het meest fijne huisdier dat je kunt hebben: aaibaar zacht, blaft niet en matcht goed in elk interieur.

4. Geef je liever alle drankjes (behalve water) op voor de rest van je leven, of al het eten wat in een oven wordt gekookt?

Byebye oven, zonder twijfel! De kenner weet dat ik leef op water, thee, wijn en bier, en daar een heel gelukkig mens mee ben. Ik ben gek op ovengerechten, maar het feit dat we inmiddels al een paar weken een kapotte oven hebben en deze nog niet gemaakt hebben zegt genoeg denk ik… :)

5. Stel je mag 5 minuten terug in de tijd om een grapje met iemand uit te halen, wat zou je dan doen?

Dan had ik mijn klusmijdende hub vlak voor hij begon met grasmaaien wijsgemaakt dat een heel speciaal boutje onderin de grasmaaier vastgedraaid moet worden, omdat hij het niet meer doet. Oh, ik hou zó van flauwe grapjes uithalen, vooral met mijn man omdat hij gelooft in het goede van de mensch en er steeds weer in trapt (sorry lief, part of the deal).

6. M&Ms of smarties? En waarom?

Absoluut zeker Smarties, en dan vooral de grote die je vroeger in zo’n kartonnen buis kreeg. Tegenwoordig vind ik alleen die kleine doosjes met mini-Smarties, een kwelling is dat. Maar even voor de duidelijkheid: M&M’s laat ik niet liggen hoor, chocola is chocola, en dat moet op.

7. Welke ondergewaardeerde superpower zou je willen hebben en waarom?

Dat is absoluut de superpower om te kunnen teleporteren. Echt een gemis, en mega underrated naar mijn mening. Want hoe fijn is het als je jezelf gewoon even in een split-second ergens naar toe kunt flitsen? Van de ik-lust-dit-niet-gekte aan de keukentafel naar een rustig tafeltje voor twee in het mooie Lecce bijvoorbeeld? Of s’avonds laat na je übertuk op de bank zo, hup, boven in je warme bed? Of even terug in de tijd, naar de Gouden Eeuw, waar je in je mooie baljurk door een jonkheer ten dans wordt gevraagd, á la Assepoester. Lijkt me heel efficiënt, bijzonder boeiend, en soms ook gewoon uitermate noodzakelijk.

8. Je doet mee met een miss verkiezing en je haalt de laatste ronde. Waar gaat je laatste speech over om de jury over te halen voor jou te kiezen?

Ik zou eerst hysterisch gillen natuurlijk, zoals het hoort, ondertussen argwanend kijkend naar de jury, want hoe de hell ben ik doorgelaten naar de tweede, derde, en alle volgende rondes? Maar goed, ik sta er, en heb me natuurlijk uitermate voorbereid op dit memorabele moment. Uit mijn jurk vis ik een verfrommeld papiertje, en begin mijn breathtaking speech over… plastic rietjes. Want de speeches over ‘World peace’ hebben we wel genoeg gehoord inmiddels, toch? Gegarandeerd succes bij deze waarschijnlijk onder invloed zijnde jury!

9. Ben je liever wereldkampioen curling of wereldkampioen snelwandelen?

Dan ga ik voor het snelwandelen, daar heb je nog wat aan: soepele heupjes, strak kontje, en je bent overal lekker snel. Ja, zeker weten snelwandelen! (en nee, ik weet ook niet waarom ik nog op de bank zit na deze goede onderbouwing).

10. Als je leven een film zou zijn, wat zou de titel dan zijn?


The chaotic life of a neurotic wife, part I. Een romantische comedy vol gezonde zelfspot gok ik.


Thanks Marieke, voor deze enerverende ervaring waarin ik na mocht denken over dingen waar ik nog nooit over nagedacht heb. Ik weet zeker dat deze informatie ooit een keer van pas gaat komen voor mijzelf, of de maatschappij. Duizendmaal dank 😁

FLOOR, YOU ROCK!! Vergeet Floor niet te volgen op Instagram voor een dosis prachtige interieur plaatjes en heerlijke Hollandse nuchterheid!


Lees hier andere gekke interviews met Instagram influencers!

0 opmerkingen

Comments


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page