top of page
 • Marieke

Marketing voor interieurontwerpers: Waarom succesvolle social media-accounts cruciaal zijn

In de wereld van interieurdesign is het essentieel om de kneepjes van het vak van sociale media te kennen. Als interieurontwerper heb ik zelf ervaren hoe platforms zoals Instagram, Facebook, Pinterest en LinkedIn onze creatieve projecten kunnen versterken, nieuwe klanten kunnen aantrekken en een cruciale rol kunnen spelen in onze marketingstrategieën.


Een actieve aanwezigheid op sociale media geeft geloofwaardigheid aan ons werk en opent deuren naar kansen die voorheen buiten ons bereik lagen. Tijdens deze ontdekkingsreis door het digitale landschap deel ik graag mijn inzichten over het maken van boeiende content, het kiezen van de juiste platforms die passen bij jouw stijl, en hoe je moderne digitale tools zoals virtuele staging en e-mailcampagnes kunt gebruiken om meer verkeer en betrokkenheid te genereren.


laptop on a tray on holidays

Deze aanpakken zijn onmisbaar voor het opwekken van leads en het creëren van een opvallende aanwezigheid in het competitieve domein van luxe interieurdesign. Laten we daarom eens kijken naar hoe sociale media marketing voor interieurontwerpers een wereld van verschil kan maken bij het aantrekken en boeien van een publiek dat waarde hecht aan esthetische perfectie.


De Verschuiving naar Digitaal

Tijdens mijn reis als interieurontwerper en content creator heb ik de kracht van digitale marketing, vooral sociale media, omarmd. Het heeft een ware transformatie teweeggebracht in de groei van mijn bedrijf en het aantrekken van hoogwaardige leads voor interieurdesign en samenwerkingen met bedrijven in de interieurdecoratie. Dit is hoe ik digitale strategieën heb geïntegreerd in mijn bedrijfsmodel:


Betrokkenheid op Sociale Media:

Sociale media, vooral Instagram, is mijn digitale etalage. Hier deel ik mijn recente projecten, geef ik designtips en ga ik direct in gesprek met mijn publiek. Dit bouwt vertrouwen, loyaliteit en een gevoel van verbondenheid rond mijn merk op. Door mijn online aanwezigheid op sociale media uit te breiden, kan ik een wereldwijd publiek bereiken.


freelancer working on laptop

Optimaliseren van Mijn Website:

Mijn website is het digitale visitekaartje van mijn merk. Het is mobielvriendelijk, gemakkelijk te gebruiken en vol met afbeeldingen van mijn projecten. Ik houd mijn content up-to-date met regelmatige blogposts en werk continu aan SEO-optimalisatie om ervoor te zorgen dat ik goed vindbaar ben in zoekresultaten.


Naast mijn website zijn er nog andere dingen om te overwegen voor jouw interieurontwerpadvertenties. Denk aan het vermelden van jouw bedrijf op Google Mijn Bedrijf en andere online directories om je zichtbaarheid te vergroten. Ook kun je gerichte advertentiecampagnes uitvoeren als onderdeel van jouw marketingstrategie voor interieurontwerp en klanttestimonials delen om jouw marktpositie te versterken en je unieke stijl en aanpak te laten zien.


Mijn Focus op Digitale Marketing

Om mijn digitale marketinginspanningen efficiënt en effectief te houden, focus ik op:


E-mailmarketing:

Met boeiende en waardevolle content bereik ik mijn lezers, volgers, zakelijke partners en leads. Vergeet niet je hieronder in te schrijven voor mijn nieuwsbrief!


Videomateriaal:

Door de hoge kijkcijfers en conversiepercentages zijn video's een geweldig medium om potentiële klanten en commerciële partners een beter begrip te geven van mijn werk. Ik maak korte videoclips gericht op visuele voldoening, met soepele overgangen en voor- en na-beelden. Bekijk hier een selectie van mijn video's.


Fotomateriaal:

Ik gebruik opvallende beelden om potentiële klanten te trekken en hen een visuele weergave van mijn werk te geven. Met hoogwaardige foto's laat ik mijn ontwerpen gedetailleerd zien, zodat kijkers een duidelijk beeld krijgen van mijn stijl en wat ik kan.


dining room styling in earthy colours with greenery

Blogs & Reviews:

Ik schrijf regelmatig blogs over populaire onderwerpen om te informeren en mijn inzichten over interieurontwerp en contentcreatie te delen. Positieve reviews worden opvallend gepresenteerd om vertrouwen op te bouwen en besluitvorming te beïnvloeden.


Instagram/TikTok Sociale Media Content:

Ik deel visueel aantrekkelijke content op platforms zoals Instagram en TikTok om potentiële klanten en zakelijke partners te betrekken. Deze platforms zijn ideaal om mijn creativiteit te tonen en de aandacht te trekken van een breed publiek.


interior decorator / influencer on blue velvet sofa in front of exposed brick wall in urban jungle setting

Het opzetten van digitale partnerschappen en het gebruiken van informele verkoopmethoden, zoals live chats en webinars, kunnen aanzienlijk helpen bij het genereren van leads en het betrekken van klanten. Hoewel ikzelf geen tijd heb om deze strategie toe te voegen aan mijn dagelijkse routine vanwege mijn verplichtingen als interieurontwerpdocent, zie ik wel hoe effectief het kan zijn voor anderen in hetzelfde vakgebied.


Deze aanpak vergemakkelijkt niet alleen het omzetten van leads voor interieurontwerp of het betrekken van zakelijke partners, maar bevordert ook een dynamische en interactieve relatie tussen mijn merk en potentiële klanten, wat uiteindelijk bijdraagt aan de groei en het succes van mijn interieurontwerpbedrijf.


Het belang van sociale media voor interieurontwerp in het digitale tijdperk

Als ik dieper duik in digitale marketing, ben ik altijd bezig met het verbeteren van mijn vaardigheden en strategieën om online meer zichtbaarheid te krijgen. Ik zie steeds meer hoe krachtig sociale media kunnen zijn voor het tonen van interieurontwerp. Daarom is het mijn doel om een sterke aanwezigheid op platforms zoals Instagram op te bouwen.


Door me vooral te richten op één platform, kan ik effectief gebruikmaken van de algoritmen ervan, zodat mijn content de juiste doelgroep bereikt. Door mijn toewijding om mijn aantal volgers op Instagram te laten groeien, heb ik voordelen gezien voor mijn interieurontwerpbedrijf. Het zorgt voor meer betrokkenheid en ik bouw een reputatie op als een influencer in de branche.


Dit heeft geleid tot meer projecten die mijn kant opkomen. Het actief zijn op social media heeft niet alleen mijn bereik vergroot, maar ook de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van mijn merk versterkt, wat uiteindelijk heeft bijgedragen aan de groei en het succes van mijn projecten.


Kortom, digitale marketing is niet alleen een onderdeel van mijn bedrijfsstrategie; het is de kern van de groei en betrokkenheid van mijn merk in de competitieve wereld van interieurontwerp.


Het tentoonstellen van jouw werk op sociale media

In mijn ervaring is sociale media onmisbaar geweest voor het tonen van mijn interieurontwerpwerk. Met zoveel platforms beschikbaar, is het belangrijk om te weten waar en hoe je jouw projecten kunt laten zien om het juiste publiek aan te spreken.


Het vinden van de beste sociale mediaplatforms voor jouw interieurontwerpbedrijf hangt af van wie jouw doelgroep is, zoals hun leeftijd, locatie, interesses, inkomen en beroep. Elk platform richt zich op verschillende mensen, dus het is slim om factoren zoals leeftijd, geslacht en achtergrond te overwegen bij het kiezen waar je jouw socialemedia-inspanningen op richt.


Hier is hoe ik verschillende platforms heb gebruikt om mijn werk te laten zien:


Instagram

Het is het ideale platform voor visuele storytelling. Hier is hoe ik mijn account optimaliseer:


 • Plaats hoogwaardige afbeeldingen en video's, inclusief voor-en-na-transformaties.

 • Gebruik gerichte hashtags om nichepubliek aan te trekken dat geïnteresseerd is in interieurontwerp.

 • Betrokkenheid bij volgers via stories en reels, waarbij een mix van statische en dynamische content wordt geleverd.

 • Gebruik geotags.social media influencer in urban setting with dog

Pinterest & YouTube

Beide platforms zijn waardevol om verschillende redenen:


 • Pinterest: Met 433 miljoen maandelijkse gebruikers is het een visuele zoekmachine ideaal voor het genereren van verkeer naar mijn website. Ik zorg ervoor dat originele visuele content rechtstreeks vanaf mijn site wordt gepind en ik ga in interactie met de community om mijn volgers te laten groeien.

 • YouTube: Als het op één na grootste zoekplatform is het perfect voor het vestigen van expertise via tutorials en project showcases. Ik heb er (vanwege tijdgebrek) voor gekozen om YouTube niet te gebruiken. Ik begon met het delen van YouTube-shorts, maar had er al snel geen tijd meer voor. Voor anderen kan het echter een waardevol platform zijn voor het delen van hun werk.


TikTok & LinkedIn:

Deze platforms richten zich op verschillende demografieën, maar zijn even belangrijk:


 • TikTok: Met een snel groeiende gebruikersbasis voorbij Gen Z, focus ik me op het maken van korte, boeiende video's. Ik hergebruik ook mijn Instagram Reels om het bereik te maximaliseren.

 • LinkedIn: Het dient als een professioneel netwerk waar ik inzichtelijke blogcontent deel, deelneem aan branche groepen en in interactie ga met collega's. Regelmatige updates met mijn professionele achtergrond en werk helpen bij netwerken en klantonderzoek.


camera on tripod shooting content

Facebook

Tot slot, Facebook is een handige tool voor het laten groeien van je online aanwezigheid en het aantrekken van bezoekers naar je website. Met zijn enorme gebruikersbasis maak ik gebruik van:


 • Facebook Bedrijfspagina: Mijn bedrijfspagina fungeert als een digitale etalage, waar potentiële klanten en zakelijke partners mijn berichten, blogs over interieurontwerp en diensten kunnen bekijken.

 • Groepen en Advertenties: Ik doe mee aan Facebookgroepen om meer mensen te bereiken. Je kunt ook betaalde advertenties gebruiken om leads te genereren (maar dat doe ik zelf nooit). Ook houd ik mijn concurrenten in de gaten via dit platform, zodat ik mijn marketingstrategieën verder kan ontwikkelen.


Ik heb gemerkt dat het regelmatig plaatsen van posten en het vertellen van boeiende verhalen over mijn projecten een gevoel van verbondenheid creëert.


Relaties opbouwen via social media

Het bouwen van sterke banden via sociale media is een must voor elke interieurontwerper. Door voortdurend mijn kennis en ervaring te delen, heb ik het vertrouwen van mijn publiek weten te winnen.


Mensen vertrouwen op mij voor betrouwbaar advies en begeleiding bij hun projecten. Dit heeft een belangrijke rol gespeeld in het opbouwen van mijn reputatie en het vestigen van vertrouwen binnen de gemeenschap. Deze voortdurende interactie helpt niet alleen om meer mensen te bereiken, maar stelt me ook in staat om diepere verbindingen te leggen met degenen die op zoek zijn naar inspiratie en oplossingen voor hun ontwerpproblemen.


Ik probeer altijd te begrijpen wat mijn doelgroep wil. Hiervoor gebruik ik actief sociale media-enquêtes en interacties, zodat ik direct inzicht krijg in wat mijn volgers nodig hebben. Dit helpt me om mijn diensten en content beter af te stemmen op hun behoeften, evenals mijn marketingstrategieën.


Ik maak er een gewoonte van om deel te nemen aan gesprekken en content te delen die mijn volgers aanspreekt. Dit heeft me geholpen om een trouwe groep volgers op te bouwen en helpt me ook om marktonderzoek te doen, vooral op platforms zoals Instagram waar ik snel feedback kan krijgen via enquêtes.


woman holding mobile phone

Voor interieurontwerpers die nieuw zijn op sociale media, is het samenwerken met influencers een slimme zet om hun naamsbekendheid en geloofwaardigheid in het vakgebied op te bouwen. Dit kan hen ook helpen bij het vinden van potentiële klanten voor interieurontwerpprojecten.


Daarnaast besteed ik tijd aan het schrijven van informatieve blogs. Deze blogs beantwoorden veelgestelde vragen over interieurontwerp die ik krijg van zowel mijn studenten als klanten. Van handige designtips en branche-inzichten tot de laatste trends, deze berichten zijn een waardevolle bron voor iedereen die zijn leefruimte wil verbeteren.


Leadgeneratie en conversie

In mijn zoektocht om geïnteresseerde volgers om te zetten in betalende klanten, heb ik ontdekt dat de sleutel tot succesvolle leadgeneratie en conversie ligt in een slimme en analytische aanpak.


Analyse van socialemediametrics

Ik bekijk regelmatig mijn sociale media-analyses om te zien welke berichten het meest in de smaak vallen bij mijn publiek. Als een bepaald type video of infographic meer aandacht krijgt, dan ga ik meer van dat soort content maken. Op deze manier zorg ik ervoor dat mijn aanpak altijd aansluit bij de voorkeuren van mijn volgers.


Door specifieke doelen te stellen voor mijn sociale media-strategie en mijn aanpak voortdurend aan te passen op basis van prestatiegegevens, benut ik elke post, elke interactie en elke campagne optimaal om mijn bedrijf en mijn merk te laten groeien.


urban jungle home office

Contentdiversiteit

Om mijn publiek geïnteresseerd en goed geïnformeerd te houden, zorg ik voor een verscheidenheid aan content. Dat omvat educatieve blogposts, boeiende video's, informatieve of grappige verhalen, en geweldige visuals. Elk soort content heeft zijn eigen doel, van het laten zien van mijn expertise tot het vermaken van volgers.


SEO-implementatie

Ik blijf voortdurend werken aan SEO door relevante zoekwoorden te onderzoeken, backlinks te verdienen en de snelheid van mijn website te verbeteren. Ik focus ook op lokale SEO, omdat het ervoor zorgt dat ik verschijn in zoekopdrachten die specifiek zijn voor Nederland.


Ik heb geleerd dat contentmarketing meer inhoudt dan alleen het bijwerken van een website. Het draait om het gebruik van verschillende soorten content op verschillende platforms om een breder publiek te bereiken. Door deze strategieën toe te passen, heb ik gemerkt dat bedrijven met een kwalitatieve contentmarketingstrategie veel meer verkeer kunnen genereren dan die zonder.


Tot slot is het begrijpen dat het opbouwen van een aanwezigheid tijd kost en een goed uitgevoerde strategie essentieel is voor succes op sociale media. Het maken van veelzijdige content die kan worden aangepast aan verschillende socialemediaplatforms is essentieel, evenals het opbouwen van een bibliotheek met voor en na foto's en video's om transformaties te laten zien.


digital social media

Tot slot

In dit artikel hebben we dieper gedoken in de opwindende wereld van digitale marketing voor interieurontwerp, waarbij we hebben benadrukt hoe een sterke aanwezigheid op sociale media niet alleen onze creativiteit kan laten zien, maar ook betekenisvolle verbindingen kan opbouwen met klanten en collega's.


Door boeiende content te creëren, verschillende platforms te beheersen en meeslepende verhalen te vertellen, kunnen we ons merk vestigen in het digitale domein, een veeleisend publiek boeien en leads omzetten in loyale klanten. De reis van het opbouwen van een digitaal portfolio tot het koesteren van klantrelaties weerspiegelt een allesomvattende marketingbenadering - waarbij de impact van sociale media in de esthetische sector wordt bewezen.


Het omarmen van deze digitale strategieën heeft ons laten zien dat succesvolle marketing verder gaat dan traditionele grenzen, waardoor we een wereldwijd publiek kunnen bereiken en inspireren. Terwijl we onze aanpak blijven verfijnen in het steeds veranderende online landschap, zijn jouw inzichten en ervaringen van onschatbare waarde.


Ik moedig je aan om deel te nemen aan het gesprek door te reageren op deze blog en je gedachten te delen, of door mijn Instagram-account te verkennen voor visuele inspiratie.


 

Wil je meer weten over interieurdesign? Of misschien zelf interieur designer worden? Treed in mijn voetsporen en studeer Interieurontwerp bij het Interieur Design Instituut waar ik als docent werk. Klik hier om meer te lezen en korting te krijgen.


0 opmerkingen

Comments


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page