top of page
  • Marieke

Mijn nieuwe werkplek - Whispering Bold goes Mediterranean

Urban Mediterranean met een vleugje country


Urban Mediterranean met een vleugje country; ik denk dat ik zo mijn interieurstijl van Villa Ardilla ga noemen. Niet dat ik van etiketten hou. Integendeel, ik doe wat ik leuk vind en wat goed voelt. Ik heb een voorliefde voor het onconventionele en hou er zeker niet van om in een hokje te worden gestopt. Ik hou niet zo van trends volgen, ik bepaal liever mijn eigen trends. Maar je kunt altijd bepaalde vaste elementen in mijn stijl terugvinden, en dat is het respecteren en eren van vintage elementen door ze te combineren met moderne accenten, trouw te blijven aan het karakter van het huis en de massa niet te volgen, maar liever mijn eigen signature stijl te creëren.

En, hoewel dit huis natuurlijk enorm verschilt van ons grachtenpand in Haarlem, is het nog steeds herkenbaar 'mij', Marieke en Whispering Bold (tenminste... dat is wat mij is verteld).


Overal werken

Ik ben een freelancer, marketeer, influencer, blogger, projectmanager, online content creator, of wat je me dan ook wilt noemen. Hoe dan ook, mijn werkplek is flexibel, maar ik heb wel een computer nodig, en idealiter een plek om te zitten. 😉 Het doel is om in de toekomst flink wat tijd in Villa Ardilla door te brengen, dus een kantoorruimte was een must (en dat gold ook voor de wifi-installatie, wat een heel ander verhaal is in urbano rustico op het Spaanse platteland, laat me je dat wel vertellen maar hey, het werkt - eind goed al goed).


De vorige eigenaren lieten een prachtig bureau achter - bonus!, stoelen voor een heel weeshuis (ik heb diegene uitgezocht die net het minst vreselijk was, ook al voelt ie na een paar uur werken als beton op je kont) maar het was niet helemaal ingericht als kantoor. In feite was de plek die ik in gedachten had nog een beetje... hoe kan ik dit netjes zeggen... megh?


Een gegeven paard

We kochten de plaats gemeubileerd. Dit is heel normaal in Spanje en echt een uitkomst als je net arriveert aankomt en je iets hebt om mee te beginnen. Beter dan op de grond zitten toch? We hadden geluk, de vorige eigenaren hielden van meubilair van goede kwaliteit. Hoewel sommige items absoluut prachtig waren, waren andere dat dan weer helemaal niet. Maar dat is wat je krijgt, tientallen jaren aan spullen allemaal verzameld in één landhuis. En er was zooooo veel, Oh Em Gee. Hier zijn enkele 'before' foto's van de woonkamer die nu studeer / woonruimte is geworden (en toen was de helft al weggehaald haha).


Zoals je kunt zien, veel hout. Op de Spaanse manier. Soms prachtig, soms niet. Grote, stevige meubels, allemaal gebouwd om lang mee te gaan en puur voor de functionaliteit en om tientallen mensen kwijt te kunnen. Wat ik het meest miste, was textuur. Overal waar ik keek waren harde oppervlakken. Ok, je leeft veel buiten, maar binnen was gewoon niet uitnodigend.


Eye catchers

Het huis heeft echter een aantal geweldige architectonische kenmerken; ik ben helemaal weg van het mooie steen. Het heeft zelfs een bakstenen muur, dus ik voel me meteen thuis! De open haard is top en geeft in de winter veel warmte. De muren waren echter witter dan wit, de lichten feller dan fel, en de grote hoeveelheden kunstwerken (sommige zeer twijfelachtig) waren lukraak ergens op de muur gekwakt. De ruimte wist zelf niet zo goed wat het wilde zijn en had een persoonlijkheidsinjectie nodig, en heel snel ook!


Wij werken ook in Spanje

Manlief en ik werken allebei af en toe vanuit Spanje. Met name ik heb een flink aantal lokale projecten op het moment, waardoor persoonlijk bij aanwezig moet zijn. Het maakt ook een kantoortje een noodzaak. Het bureau stond oorspronkelijk in de slaapkamer, wat niet echt ideaal is. Ik besloot dat ik de grote woonkamer zou opdelen in een multifunctionele ruimte, nadat ik alle onnodige en ongewenste meubelstukken en vage kunstwerken had opgeruimd (lees: gedoneerd aan diegene die het hard konden gebruiken).


Allereerst, verf!

Eerst gingen we schilderen! Verf transformeert onmiddellijk een ruimte. Zelfs als kleur niet echt jouw ding is, gaat er toch niets boven een frisse verflaag die een groot aantal zonden verbergt (in dit geval de 2453 gaten in de muur, willekeurig geplaatst, om nog willekeuriger kunstwerken te huisvesten). Ik was vanaf het begin geen fan van het oranje op de accent muur, dat moest weg. Ook miste de kamer een beetje definitie. De buitenkant van het huis is roze en daar heb ik mijn inspiratie uit gehaald. Ik koos een kleurenpalet voor inspiratie van Pinterest voor het hele huis, en werkte vanuit daar verder.


Op de afbeeldingen van de kleurenwaaier kun je de twee kleuren zien die ik voor deze specifieke ruimte heb gekozen:


En toen zijn we begonnen! Het huis is gebouwd in een typisch mediterrane stijl. Super dikke muren, weinig natuurlijk licht (om het huis koel te houden bij zomerse temperaturen) en overal popcorntextuur. Het duurt een eeuwigheid om te schilderen. En elke ochtend als je wakker wordt, vind je weer witte vlekjes die je hebt gemist. Maar we zijn er uiteindelijk gekomen, hoor! Ik besloot om de accent muur in de donkere (bijna zwarte) auberginekleur te schilderen, evenals het schot aan de andere kant, om de ruimte te definiëren.


Vast spieken?

Zelfs met de groen met blauw gestreepte loungeset uit het stenen tijdperk (die, moet ik heel eerlijk moeten toegeven, eigenlijk best heel lekker zat), zag het er al meteen een stuk beter uit. Een goede basis om van daaruit de styling te plannen, te beginnen met de kantoor kant.

Ik hou ervan vintage te combineren met modern. Ik had je mijn ontdekking van de oude naaimachine al in deze blog laten zien en er was geen twijfel over mogelijk, dit moest hier gaan shinen. Ook was het bureau geweldig. Het was echter hard nodig om deze ruimte naar de 21ste eeuw te halen, wat textuur toe te voegen en een beetje een moderne vibe toe te voegen.

Via Martine

Ik volgde Via Martine al geruime tijd op Instagram. Ik hou van haar stijl, haar benadering van haar feed, haar kunst en bovendien bonden we over onze wederzijdse vreselijke ervaring van gehackt worden op Instagram. Een geestverwant. Plus, en dat trok me over de lijn, het gebruik van een kleurenpalet dat precies paste bij mijn keuze voor Villa Ardilla. Het was de moderne touch die ik nodig had voor mijn kantoortje op het platteland. Een perfecte match met de vintage elementen die er al waren. Martine gaf me een aantal kunstwerken die in Villa Ardilla te zien zijn; ze kregen allemaal een prominente plek.


Finishing touches

Ik voegde een open kast in industriële stijl toe om de ruimte te verdelen, gordijnen voor textuur, een kleed om de ruimte te definiëren, gave verlichting en veranderde de opstelling. Ik haalde het bureau uit de slaapkamer, creëerde een speciale hoek voor de naaimachine, koos een stoel waar ik het langst op kon zitten en creëerde een studeerruimte waar we nu allebei enorm blij mee zijn om vanuit te werken.


Het uitzicht vanaf het bureau is de accent muur, de open haard, het geweldige stenen doorkijkje naar de eetkamer en de rest van het huis en het eigenzinnige kunstwerk van onze eigen Diesel.


Tadaa! En dan hier het resultaat!

Whispering Bold goes Mediterranean; een beetje urban, een beetje chic, een vleugje landelijk, wat vintage en wat modern industrial elementen, gewoon omdat het kan. Het is moeilijk om de exacte stijl te bepalen, maar daar hou ik van. Dit ben ik. Ik werk nu af en toe vanaf deze plek, en het zorgt zeker voor productieve dagen op het Spaanse platteland. Dankjewel Via Martine, om mij te helpen de laatste hand te leggen aan de styling.


En? Wat vind je er van? Laat maar weten!


Liefs, Marieke
0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page