top of page
  • Marieke

Modderkleuren voor een slaapkamer metamorfose in stijl.


Ik was zo klaar met de look van mijn slaapkamer. Het was al 2 jaar zo, dus super lang voor mijn doen! Tijd voor iets nieuws. Ik verlangde al een tijdje naar meer rust in mijn kleurenschema. Ik ben dol op statement-stukken die knallen - dat zal niet veranderen. Maar ik verlangde naar een rustigere basis. Bovendien, zoals je gaandeweg leert, is mijn slaapkamer een beetje donker, vooral in de winter. Ik was op zoek naar iets warmer, met wat meer aarde tinten.


De andere bron van ergenis was mijn oude bed. Niets mis mee. Maar ik had er toch zo'n hekel aan! Het frame nam veel ruimte in beslag. Het moest gewoon weg. Ik was al lang op zoek naar een meer geschikt bed en kon de juiste maar niet vinden. Ik besloot het simpel te houden. Uiteindelijk is het dan ook het beddengoed dat het plaatje afmaakt. En ik kan naar hartenlust met texturen spelen!


Dus besloot ik van de ene op de andere dag de slaapkamer leeg te halen (tot grot ongenoegen van manlief, het is maar mazzel dat we een logeerkamer hebben en dat hij zo tolerant is). Ik heb geïnvesteerd in het goed voorbereiden van de kamer om te schilderen (hij zou me wat doen als ik op het tapijt zou kliederen) en hoppa, toen aan het werk.


Ik heb twee verfkleuren en twee soorten verf gebruikt. Ik was op zoek naar de betonlook op de feature muren en een matzwarte achterwand, waar de televisie staat. Ik weet het, voor velen kan het echt niet, een tv in de slaapkamer, maar wij houden wel van een beetje televisie kijken in bed. Dus door de muur zwart te schilderen, valt dat monster niet zo op!


Ik gebruikte verf van Le Noir & Blanc, die ik kocht bij Karwei. De NUANCE-verf geeft een diepte in kleur en precies het effect waar ik naar op zoek was. Dus ik koos dat voor mijn feature muren.


Om het betonlook effect te bereiken heb ik krijtverf gebruikt en eerst met een roller aangebracht. Twee keer eigenlijk omdat het bedekken van het donkerder blauw met deze veel lichtere kleur echt een enorme klus was met krijtverf. Dan begint het leuke gedeelte: FREESTYLING! Met een blokkwast ga je gewoon helemaal los op de muur tot het de look heeft die je zoekt. Heel leuk! Kijk maar naar de filmpjes eerder in dit artikel om te zien hoe ik dit gedaan heb.


Toen was het verven klaar! Oh mijn god, wat een verschil !! Vooral zonder meubels zag de kamer er absoluut enorm uit en had precies de sfeer die ik zocht. We moesten een paar dagen op de grond kamperen, omdat het bed nog niet was aangekomen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Daarna was het tijd om de kamer te stylen. Zoals ik al zei, was ik op zoek naar een rustige look. Het bedframe is van Woood, het beddengoed is van ESSENZA HOME. Eerlijk gezegd, het zachtste en weelderigste beddengoed waar ik ooit in heb geslapen. Ik kan het ten zeerste aanbevelen. Het is een beetje prijzig, maar je merkt zeker het verschil in kwaliteit. En kijk eens wat een verschil het maakt voor de look en feel! Ik kan hier absoluut eeuwen rondhangen. Ben er echt weg van.

En? Wat vind je van het resultaat?


2 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

2 Comments


Guest
Feb 17

Echte hele mooie kleuren! Wij gaan onze slaapkamer ook zo doen. Ik vind je nachtkastje echt zo gaaf. Mag ik vragen waar je die hebt gekocht?


Groeten van Diana Moonen

Like
Marieke
Marieke
Feb 19
Replying to

Oef Diana, dan moet ik echt heel hard nadenken want die staan er inmiddels al een paar jaar. Volgens mij zijn ze van Kave home, maar ik kan ze even op die site niet terug vinden (ze hebben nog wel het dressoir). Met een image search kom je wel veel vergelijkbare tegen. Wat ik wel moet zeggen van deze kastjes, ze gaan maar naar 1 kant open! En dat is een beetje irritant aan 1 kant van het bed, omdat je dan dus best ver moet reiken om het deurtje open moet doen. En dankjewel voor de complimenten op mijn slaapkamer!

Like
Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page