top of page
  • Marieke

Villa Ardilla: enge poppen & andere schatten

Op schattenjacht

Iedereen heeft zijn eigen stijl en smaak. En ik weet zeker dat er voor elk item in je huis een verhaal is, waarom het er is en waar het vandaan kwam. Als dat niet zo is, moet je je misschien afvragen waarom je het überhaupt hebt! Hoe dan ook, een deel van het plezier van het kopen van een landelijke villa in Spanje was dat de hele kit en kaboodle erbij inbegrepen was. Tientallen jaren en generaties aan bijpassende herinneringen en memorabilia. Ik hou normaal al zo van kringlopen, dus mijn eigen privé-speurtocht is gewoon fantastisch! Ik ging er vanuit dat ik door een hoop meuk moest gaan zoeken. En meuk was er! Veel meubels waren echt geweldig, maar ik denk niet dat de vorige eigenaren en ik dezelfde smaak delen in decor accessoires. Manlief en ik hadden enorme lol bij het sorteren van wat leuk van het meuk...


Ik ga je de allerbeste 'nicknacks' laten zien die we hebben gevonden. Lees verder en geniet (of huiver!). Of je gaat meteen naar de jackpot en ik zal je mijn grootste verrassing laten zien die ik in huis heb gevonden!


Een selectie van... wat precies?

Ik weet niet zeker wat ik hiervan moet denken. Maar... mijn dochter vond die bloemen top! Dus denk dat ze voor sommige mensen zorgen ... En dan dat kleine kereltje? Naast de reuzenhond? Die bewaakt wordt door een eng kind in een jurk?


Souvenir?

Iedereen houdt van herinneringen aan een geweldige reis. Maar ik vraag me echt af waarom je, na je reis naar Roemenië, dit enge gezicht aan de muur wilt hangen. Tenzij het duidelijk een trip van hel was. Er hingen veel borden aan de muur. Sommige oké, sommige ronduit fugly. Maar deze pakt de kroon!Thank you for the music

Wellicht van dezelfde reis als het Roemeense bord hierboven. En alles wat ik kan vragen is ... waarom ?? Vinden mensen dit spul nou echt mooi?


Het stond bovenop de drankkast. Zegt genoeg toch?


Als je niet kan kiezen...

Sommigen vinden dit misschien leuk, ik niet echt. Maar hoe dan ook, het had een behoorlijk dominante plek in huis. Als het ZO belangrijk is, vraag ik me af waarom je precies daartussen een licht zou willen hebben en niet er pal bovenop??

Meer borden, meer plastic bloemen

Want daar kan je er nooit genoeg van hebben? Denk dat er een stuk of twintig hingen.


En die twintig borden hadden twintig haakjes. En die hadden weer twintig gaten. Je zou denken dat ze netjes gerangschikt waren opgehangen, maar nee hoor. Een OCD nachtmerrie.Een beschermengel

Zou het ongeluk brengen als ik dit engeltje niet houd?


Er is iets ongemakkelijks aan de confrontatie met je eigen mortaliteit en dan een engeltje met bolle wangetjes die vrolijk aan het fluiten is.
Party time!

Het huis was zeker uitgerust voor een feestje. Omdat iedereen zijn drankjes graag op onderzetters vol pailletten en bling wil zetten....


Gegarandeerd feest!
Meer dieren en kinderen

Ik kan wel een museum beginnen. Moet ik even een goede naam voor verzinnen.


Deze kat ziet er bezeten uit.
De absolute dealbreaker

THE SCARY DOLLS!!!! Serieus, dit is waar nachtmerries van gemaakt zijn. Manlief zag deze en zei: 'Ik slaap voor geen goud in hetzelfde huis als deze Chuckies. Die komen je 's nachts achtervolgen.'


En deze stonden in de speelgoedkast voor kinderen !! FREAKY !!!


Maar toen de echte schat!

In een van de hoeken van de woonkamer stond een vierkant houten kastje. Het huis was VOL met kasten. Geloof me, minstens 7 kasten in de woonkamer alleen al. Elke slaapkamer had er minstens 3 , naast de al ingebouwde kasten. Hoe dan ook, geen wonder dat ik dit kastje nog niet had opgemerkt. Het was nogal bescheiden, stond in de hoek, zonder zichtbare kenmerken. Tot ik dichterbij kwam. Ik realiseerde me dat er aan een van de zijkanten een scharnier zat. Je moet het filmpje even bekijken om te zien wat ik heb gevonden, maar ik ben totaal geobsedeerd !!! HELEMAAL TE GEK!!! Waarom zou iemand dit achterlaten! Deze krijgt een prominente plek in de woonkamer! Zien? Kijk hier:


Coming up

Naarmate ik meer tijd in huis doorbreng (maar wanneer? Bedankt corona), weet ik zeker dat ik meer schatten zal vinden. We zijn nog niet eens begonnen met de schuur of garage! Voor zover ik weet waren er een paar geweldige wijnvaten en olijfpotten. En dan de tuin zelf, 3000 vierkante meter met veel aardewerk overal. Ik kan niet wachten!! Abonneer je op mijn blog om als eerste updates te ontvangen!


Liefs, Marieke


0 opmerkingen

Comments


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page