top of page
  • Marieke

Instagram bereik ineens weg? Check je Account Status!

Waarom mijn Instagram-bereik van de ene op de andere dag kelderde

Ik zal je vertellen mij gebeurde. Ik kreeg een DM van een onbekende, laten we hem 'a dirty old sleaze bag' of kortweg 'Rob' noemen. Het blijft me verbazen hoeveel mensen Instagram met Tinder lijken te verwarren. Hoe dan ook, Rob stuurt me een berichtje en biedt me aan mijn sugar daddy te worden en me te verwennen met zijn geld. Natuurlijk wil hij er niets voor terug, hij vindt het maar wat fijn als ik ga shoppen van zijn geld. Het enige wat hij wil is wat online gezelschap. Sure.

Mijn verhaal - naar verluidt in strijd met community guidelines.

Dit is niets nieuws. Ik krijg zo vaak dit soort vage berichten. Rob was eigenlijk nog best beleefd en het taalgebruik was niet al te grafisch. Uiteraard gaf ik Rob geen antwoord en hij werd meteen geblokt. Ik moet over het algemeen erg hard lachen om deze DM-etjes en deel ze vaak in mijn verhalen om mijn online community mee te laten genieten. Ik ben netjes opgevoed, dus ondanks de soms ongelooflijk ongepaste berichten, vlak ik altijd de accountnaam en profielafbeelding weg. Deze keer dus ook.


Kort nadat ik deze story had gepost, ontving ik een melding van Instagram dat ze mijn verhaal hadden verwijderd omdat ze vonden dat het in strijd was met de richtlijnen. 'Whatever.', dacht ik. Persoonlijk vond ik dat Rob degene zou moeten zijn die een reprimande zou moeten krijgen, en ik vond de reactie een beetje overdreven, maar het stoorde me niet echt of die story nou wel of niet online stond. Dus ik dacht er verder niet over na.


Toen begonnen de dingen echter te veranderen. Instagram bereik gaat altijd heen en weer. Geen pijl op te trekken soms. Ik was echter wel net lekker op dreef. Mijn posten in de weken ervoor verzamelden over het algemeen een paar duizend likes, met een bereik van ergens tussen de 20 en 170k. Op het moment dat Instagram mijn story verwijderde, was het echter alsof alle statistieken en mijn volledige mojo werden gereset. Slechts een handvol van mijn volgers kreeg mijn posten te zien. Mijn statistieken kelderden. Ik dacht eigenlijk al vrij snel dat het iets met dat verhaal te maken moest hebben, want het gebeurde meteen daarna.


Statistieken voor de maand - Raad eens wanneer ik dat verhaal plaatste?

Het was alsof mijn Instagram mijn statistieken en mojo resette.

Ik deed onderzoek naar shadow bans. 'It takes a week, sometimes two.', zeiden ze. 'Check your hashtags.', zeiden ze. 'Create engaging content.', zeiden ze. 'If all that fails, take a break.', zeiden ze.


Met tegenzin accepteerde ik het feit dat ik zeker een week of twee nergens niks zou bereiken, en vervloekte Rob en natuurlijk mezelf omdat ik dat verhaal überhaupt had gedeeld.


Het was geen shadow ban

Maar na twee weken was er niets veranderd. Ik had veel interactie van mijn trouwe volgers bij mijn posten (tenminste van degenen die ze te zien kregen), maar ze waren verborgen voor alle anderen. Toen stuurde één van mijn volgers me een bericht en vertelde me dat ik niet eens meer in de zoekresultaten voorkwam. Dat ze @whisperingbold helemaal moest intypen en dat alleen bij de 'd' mijn naam tevoorschijn kwam, waar ze normaal alleen 'w' hoefde te typen om me te vinden.


Dat maakte me zo verdrietig en ik realiseerde me dat het misschien niet zo snel zouden veranderen. Ik probeer niet te zeuren op Instagram. Dat vindt je publiek niet leuk. Mensen nemen hun toevlucht tot sociale media om vermaakt te worden, niet om verstrikt te raken in andermans ellende. Maar ik besloot in mijn verhalen te vertellen wat me was overkomen en te vragen of iemand een briljante idee had.


Waarom wist ik niet van een Instagram account status?

Al snel nadat ik mijn verhaal gepost had, stuurde één van mijn Instagram-contacten me een bericht en schreef: 'Heb je de status van je Instagram-account al gecontroleerd? Misschien is daar iets mis.'


Pardon? Wat is de status van mijn Instagram-account en waar controleer ik dit?


Het blijkt dus dat je account status een manier is om erachter te komen of je iets hebt gepost dat in strijd is met de community-richtlijnen en of dit ertoe kan leiden dat je account wordt verwijderd. Ga naar je profiel. Tik rechtsboven op de streepjes en tik vervolgens op Instellingen. Tik op Account en vervolgens op Accountstatus.


Dit wil je dus NIET zien.

Ik controleerde mijn status, en WTAF! Daar is mijn stomme verhaal met de stomme DM van Rob! Ik kreeg een waarschuwing omdat ik naar verluidt iets had gedeeld dat naaktheid of andere ongepaste seksuele inhoud bevatte.


Dus Instagram schakelde al mijn privileges uit en zorgde ervoor dat de wereld werd beschermd tegen mijn zogenaamde ongepaste inhoud. Nu weet je vast dat ik een interieuraccount heb; het meest naakt dat ik laat zien, is mijn hond bij mij thuis zonder een hondentrui. Zelfs Rob's bericht vond ik eigenlijk niet eens zo over de schreef gaan om zo streng te worden berispt.

Vraag een review aan om de account status tag te verwijderen

Instagram stelde vriendelijk voor om een ​​review aan te vragen als ik het niet eens was met hun beslissing om mijn inhoud te verwijderen. Was ik het er niet mee eens? Absoluut! Ik drukte zo snel mogelijk op die knop en ging er vanuit dat het weken (of eeuwig) zou duren om iets van Instagram te horen (klantenservice is niet hun sterkste punt, kijk wat er gebeurde toen ik werd gehackt).


Maar tot mijn verbazing ontving ik binnen 2 minuten een melding dat ze mijn inhoud hadden beoordeeld en goedgekeurd, en me bedankten voor mijn feedback. En onmiddellijk was ik helemaal terug, mensen konden me zoeken en weer vinden, en mijn bereik schoot meteen weer omhoog. Ik was opgetogen. Maar waarom wist ik dit niet?


Ik checkte snel mijn Account status en het was weer helemaal in orde:


This is what you want to see under 'Account Status'.

Phew.


Nu weet je dus van Instagram account status

Ik ben er van overtuigd dat Instagram groot genoeg is voor ons allemaal. En jouw successen hoeven niemand anders naar beneden te halen. Dus ik vertel je dit nu, voor het geval je ooit in dezelfde situatie terechtkomt.


Het is duidelijk niet hetzelfde als gehackt worden, maar het eindresultaat is niet per se zo heel anders wanneer, buiten jouw schuld om, al je Instagram-inspanningen en -activiteiten worden geblokkeerd. Ik verloor veel volgers in die paar weken, zonder de kans te hebben iets opnieuw op te bouwen. En als je content creator bent van beroep, is dat vrijwel hetzelfde als plotseling werkloos worden zonder inkomen. Ik ben zo dankbaar voor diegene dat me aanraadde mijn account status te controleren. Ik wilde dat ik dit weken eerder had geweten.


Ik ben er trots op mijn Instagram-kennis met andere mensen te delen (zie mijn gratis influencer-tools) en voel me vrij suf dat ik niks wist van een Instagram account status. Ik weet echter dat velen, met mij, geen idee hadden van deze maatregelen die Instagram kan nemen. Ik hoop dat deze blog anderen helpt die zich in de toekomst in een soortgelijke situatie bevinden. Afgezien van alle Robs natuurlijk. Zij kunnen wat mij betreft meteen in Insta's verdomhoekje terecht komen.


Marieke


0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Marieke Rijksen - Whispering Bold.jpg

Hi! Thanks for stopping by.

Ik ben Marieke, een Nederlands Australische interior designer, docent, business executive, content creator en social media influencer.

 

Duik in de wereld van interieur design en lees over wooninspiratie, make-overs en toffe doe-het-zelf home decor projecten op mijn blog.

Ik hou je op de hoogte!

Pick my brains.

Let the posts come to you.

Vind je het lastig om beslissingen te nemen voor je eigen interieur? Boek een online brainstormsessie met mij en zet ideeën om in plannen.

homestyleclub-stijlcioon-logo_edited_edi
bottom of page